of 63946 LinkedIn

Nederlanders meest bezorgd over gegevensbeveiliging overheid

Nederland maakt zich in vergelijking met andere landen veel zorgen over de beveiliging van persoonsgegevens door de overheid. 69 procent verwacht komend jaar een datalek bij de overheid, zo wijst onderzoek uit.

Nederland maakt zich in vergelijking met andere landen veel zorgen over de beveiliging van persoonsgegevens door de overheid. Bijna zeventig procent verwacht komend jaar een datalek bij de overheid, zo maakt onderzoek duidelijk.

Een onderzoek van Unisys Corporation, een technologiebedrijf dat informatietechnologie services verleent, onder 12.000 consumenten in 12 verschillende landen wijst dat uit. Van deze twaalf landen scoort Nederland het hoogste qua mate van bezorgdheid over de bescherming van persoonsgegevens. In Engeland en de Verenigde Staten zijn ondervraagden het minst bezorgd.


Het onderzoek vroeg consumenten uit Nederland, Duitsland, Brazilië, Spanje, Nieuw-Zeeland, Australië, Maleisië, Frankrijk, Colombia, de Verenigde Staten, Engeland en Mexico naar hun inschatting van de mogelijk dat persoonsgegevens gelekt worden. Hierbij werden zeven verschillende organisaties onder de loep genomen, waaronder de overheid, telecom en de gezondheidszorg. Ondervraagden maakten bij ieder organisatietype een inschatting van de kans dat er gegevens worden gelekt.  

 

Op ieder vlak scoort de bezorgheid van Nederlanders hoger dan gemiddeld. Bij zorgen over datalekken van de overheid laat Nederland met 69 procent de andere landen ver achter zich.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door steven op
Bezorgd is niet het juiste woord.....
Door EMLS op
Inwoners van EU-lidstaat Nederland vertrouwen hun overheid niet met persoonlijke data. De meerderheid van de Nederlanders denkt dat hun persoonlijke
data van buitenaf gehackt kunnen worden en/of dat onbevoegden binnen de Nederlandse overheidsinstellingen inbreuken kunnen/zullen maken op hun persoonlijke gegevens.. De vraag is of de nieuwe Nederlandse wet meldplicht-datalekken gaat werken ? Zie ook de rubriek digitaal procederen, een historische vergissing. op de by-pass website van EMLS


Door Matthijs op
Het kabinet heeft zelf prive nergens last van maar mag wel heel eventjes gaan nadenken over wat ze anderen aandoen en wat ze allemaal toelaten.
Ze zijn zelf ook ouders.
Op 1 januari 2015 was de wet niet meer van belang door de participatiewet voor het gehele overheidspersoneel ze kregen de volledige vrijheid in hun beroep en konden de burger op hun manier in hun beheer houden.
Deze periode zal nu al nooit meer vergeten worden.
De schade die burgers hierbij hebben opgelopen is enorm.
We hebben niets meer aan de wet en regelgeving en zitten met een heel erg fout kabinet en gemeentebeleid.
Door F Blake (Wan / Lan beheerder) op
De overheid is het allergrootse beveilingslek in de privacy. De privacy van de burger is nog nooit zo geschonden sinds het bij wet geregeld is.
Vooral deze administratie is bizar met het uitdelen van privé informatie. De wet word aan alle kanten uitgekleed door regeltjes die afgedwongen worden door het bedrijfleven en hun lobby. Alle gegevens worden wel om een of andere reden openbaar gemaakt terwijl de wet zowel Nederlands en Europees zegt dat het niet mag. Deze regering is alleen maar bezig gegevens te bekijken, reisgedrag vast te leggen en medische gevevens openbaar te maken. BIG BROTHER zou hier een miderwaardigheids complex van krijgen.