of 59250 LinkedIn

Modernisering GBA duurder

De modernisering van de gemeentelijke basisadministratie (gba) gaat mogelijk meer geld kosten dan tot nu toe werd aangenomen, heeft minister Plasterk laten weten.
2 reacties

De modernisering van de gemeentelijke basisadministratie (GBA) gaat mogelijk meer geld en tijd kosten. Het budget en de einddatum staan "onder druk", zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken woensdag in de Tweede Kamer.

Eisen opgeschroefd
De problemen worden veroorzaakt door onder meer het grote aantal partijen dat erbij betrokken is. Het gaat alleen al om meer dan 400 gemeenten, aldus de minister. Ook zijn de eisen gaandeweg het project opgeschroefd. Er is in totaal 50 miljoen voor de modernisering uitgetrokken.

Droef gemoed
De Kamer is bezorgd. "Techniek gaat nogal eens zijn eigen leven leiden", zei Pieter Litjens van de VVD. Pierre Heijnen van de PvdA ziet de zaak al jaren slepen en keek met een "droef gemoed" naar de modernisering.

Systeem complexer dan gedacht
Plasterk meldde vorige week al in een Kamerbrief dat het bouwen van het centrale systeem voor de bijhouding van de nieuwe Basisregistratie Personen (BRP) 'aanzienlijke vertraging'dreigt op te lopen, 'door gebleken grotere complexiteit van de te bouwen programmatuur, met name in de componenten voor de bijhouding'. 

Risico's beheersen
Plasterk zei er alles aan te doen om de risico's te beheersen. Hij beloofde transparant te zijn, ook bij tegenslagen. In juni komt hij met een brief over de voortgang van het project, met scenario's die de kosten wellicht kunnen beheersen. 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Harry (Mentor-Coördinator Politie ) op
Goh, duurder, dat hoor je niet vaak hahahhaha :)
Door Kaatje op
Aan wie werd de regie van dit project gegeven, hoe werd het gecontroleerd, hoeveel verdiende VNG/KING/medewerkers zelf aan dit door de overheid gefiinancierde project? Wie gaan er, nu het niet naar wens veroopt, in de toekomst hun brood mee verdienen en kan er een omslag komen van een inspannings- naar een resultaatverplichting/verantwoordelijkheid?
Dit teneinde te voorkomen dat er sprake is van werkverschaffing.