of 61869 LinkedIn

'Misbruik DigiD minimaal'

DigiD wordt zelden misbruikt. Vorig jaar gebeurde het acht keer, terwijl 9 miljoen Nederlanders er gebruik van maken. Dit meldt het kabinet.
1 reactie
Het aantal keren dat een DigiD wordt gestolen en misbruikt, is volgens het kabinet 'minimaal'. Dat meldt het op het vragen uit de Kamer.

Acht keer
De digitale handtekening wordt gebruikt door 9 miljoen mensen. Sinds de invoering (2005) is honderden keren onderzoek gedaan wegens vermoedens van misbruik, maar gebeurt het zelden dat een DigiD wegens misbruik moet worden opgeheven. Dit jaar was dat tot nog toe acht keer het geval.

Niet onmogelijk

Wenselijkheid en haalbaarheid van een hoger zekerheidsniveau binnen DigiD, worden wel bekeken. Het is nu eenmaal niet onmogelijk een DigiD van een ander te bemachtigen, erkent het kabinet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Het zou veel handiger zijn (en misbruik ook beperken) als je DigiD voortaan onbeperkt geldig zou zijn in plaats van maar anderhalf jaar bij niet gebruiken. En bouw dan wat in dat hij bij overlijden automatisch vervalt. Ook je Sofinummer vervalt toch niet bij niet-gebruiken?