of 58952 LinkedIn

Minder spookburgers

Het aantal mensen dat in de basisregistratie als Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW) geregistreerd staat, daalt voor het eerst, heeft minister Plasterk bekend gemaakt.
2 reacties

Het aantal mensen van wie bij gemeenten niet bekend is waar ze wonen of verblijven, is voor het eerst gedaald. Deze 'spookburgers' staan in de basisregistratie vermeld als Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW).

8000 minder
Tot nu toe steeg het aantal VOW'ers met ongeveer 25.000 per jaar. In het afgelopen jaar is het aantal gedaald met ruim 8000, naar ruim 443.000 mensen. Dat heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken donderdag aan de Tweede Kamer gemeld. Ook het aantal briefadressen, waarop mensen alleen post willen ontvangen, ging omlaag.

Betere controles
De daling is onder meer het gevolg van betere controles, zoals adresonderzoeken en huisbezoeken. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door brugman (alleentaande vader) op
hoe kan dat det gemeente enschede maar zo een vreemde buiterlander op mijn adres inschryf sinds 6 okt 2015 en dit aan de belasting door geeft by navraag weet enschede niets en de belasting zeg mag niets zeggen priviesie wet ma info gekregen van gemeente
Door Harry op
De term VOW (vertrokken onbekend waarheen) wordt al jaren niet meer gebruikt in de basisregistratie. Personen die ´vergeten´ hun adresgegevens door te geven worden na onderzoek uitgeschreven naar onbekend en komen in het Register voor niet ingezetenen (RNI). Ondanks tegenstrijdige jurispudentie hierover en de roep vanuit gemeenten om dit probleem eens en voor altijd dicht te timmeren is hier tot op heden niets aan gedaan. Wellicht een idee voor dhr Plasterk om zich eens echt te gaan verdiepen in de materie.