of 59130 LinkedIn

MijnOverheid op Jouw Gemeente Mijn Gemeente

Gemeenten Urk en Horst aan de Maas staan centraal in een nieuwe aflevering van Jouw Gemeente Mijn gemeente. De vissersgemeente komt in Limburg op de koffie om te bekijken welke stappen zij hebben gemaakt bij de implementatie van MijnOverheid.nl.

Gemeenten Urk en Horst aan de Maas staan centraal in een nieuwe aflevering van Jouw Gemeente Mijn gemeente. De vissersgemeente komt in Limburg op de koffie om te bekijken welke stappen zij hebben gemaakt bij de implementatie van MijnOverheid.nl.

De ene gemeente is verder dan de andere

MijnOverheid is de persoonlijke website van burgers voor hun overheidszaken. Gemeenten en andere overheidsorganisaties implementeren deze in hun organisatie, zodat burgers gemeentelijke post in hun MijnOverheid-account kunnen ontvangen. De ene gemeente is daar verder mee dan de andere. Horst aan de Maas heeft de implementatie al enige tijd geleden afgerond. Via het platform Jouw Gemeente Mijn Gemeente dat door PinkRoccade is ontwikkeld, ging Urk op bezoek om te leren.
 

Aantal gebruikers uitbreiden
Els de Swart, invorderingsambtenaar van gemeente Horst aan de Maas, legt in de video uit dat kostenbesparing het voornaamste voordeel is van het gebruik van MijnOverheid. Gemeentelijke berichten hoeven niet meer per post, ook worden ze digitaal opgeslagen. ‘De beste dienstverlening voor de burger is om het werk tegen zo laag mogelijke kosten uit te voeren.’ Haar gemeente probeert zoveel mogelijk bewoners gebruik te laten maken van de Berichtenbox van MijnOverheid. ‘Ons streven is om dat te verdubbelen in 2017 en we zitten zeker op de goede weg! We willen graag dat organisaties ook gebruik kunnen maken van de Berichtenbox. We merken dat ook zij digitaal benaderd willen worden, maar vooralsnog is het alleen een mogelijkheid voor inwoners met een DigiD.’
 

Niet zelf het wiel uitvinden
Meine Hofman, beleidsmedewerker ICT van gemeente Urk denkt dat het meekijken bij Urk een aantal stappen kan schelen. ‘Je hoeft je er niet voor te schamen om je oor te luisteren te leggen bij een andere gemeente. Waarom zou je zelf het wiel uitvinden? We zagen de eerste afleveringen van Jouw Gemeente Mijn Gemeente en het sprak ons erg aan. Van oudsher ontvangen en bezoeken we al andere gemeenten. En omdat het onderwerp MijnOverheid voor ons erg actueel is, leek het een uitgelezen kans om hieraan mee te doen.’
 

Bekijk de volledige casus op Jouw Gemeente Mijn Gemeente.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.