of 59162 LinkedIn

Mensen centraal in Digiprogramma 2016/2017

De Digicommissaris heeft in het Digiprogramma 2016-2017 zijn ambities en activiteiten van de Nederlandse overheid voor de komende twee jaar bekendgemaakt. In het rapport wordt ook gerapporteerd over het voorgaande jaar.

De Digicommissaris heeft in het Digiprogramma 2016-2017 zijn ambities en activiteiten van de Nederlandse overheid voor de komende twee jaar bekendgemaakt. In het rapport wordt ook gerapporteerd over het voorgaande jaar.

Dit bericht is gerectificeerd. De eerdere versie (6-4-2016) van dit bericht berustte op het oude Digiprogramma van 2015. Het actuele Digiprogramma is hier te vinden.


Financiële vraagstukken oplossen 

In het rapport valt te lezen dat de prioriteiten voor de komende twee jaar liggen bij het structureel oplossen van financiële vraagstukken en het profesionaliseren van de bestuurlijke en en operationele sturing op de Generieke Digitale Infrastructuur. Ook het ontwikkelen en realiseren van een samenhangend stelsel van identificatie en authenticatie (eID-stelsel) is nodig voor een veilige en betrouwbare toegang tot het publieke domein. Het gebruik van bestaande voorzieningen en standaarden moet gemaximaliseerd worden. het opstellen van de kaderwet GDI en nadere invulling daarvan staat ook hoog op de agenda.


Mens centraal

'Digitalisering dringt in alle facetten van het economische en sociale leven door. Om hierop te kunnen anticiperen is het noodzakelijk dat er bij de overheid een transformatie plaatsvindt. De 'mens' dient door de overheid centraal te worden gesteld', zo beschrijft de inleiding van het rapport.


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Saida Assenberg op
WAT STAAT HIER? Wat een hoog ambtelijk gewauwel zeg!

'"Digitalisering dringt in alle facetten van het economische en sociale leven door. Om hierop te kunnen anticiperen is het noodzakelijk dat er bij de overheid een transformatie plaatsvindt. De 'mens' dient door de overheid centraal te worden gesteld"

Wat is die "transformatie"? En sinds wanneer staat de mens NIET centraal???
Wat een inhoudsloze kreten!
Door Eric Janson op
Hij was toch burgemeester? Wat weet hij van it????? Kolere.
Door Hans Wormer (afdelingsmanager Belastingen) op
Overheidsloket 2000 was het 16 jaar geleden. Van minister Plasterk moeten we in 2017 op 85% zijn.
Dit tekort bewijst maar weer eens: NL is het land van traagheid, versnippering en verkeerde zuinigheid. Wordt minstens 2020 met die digitale overheid. Misschien wel 2030!