of 59274 LinkedIn

Martin Wörsdörfer is de IT-politicus van het jaar

VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. De verkiezing onder IT-bedrijven en IT’ers is georganiseerd door AG Connect, het vakplatform voor IT’ers in Nederland.

VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer is uitgeroepen tot IT-Politicus van het Jaar 2017. De verkiezing onder IT-bedrijven en IT’ers is georganiseerd door AG Connect, het vakplatform voor IT’ers in Nederland.

Dogma’s voorbij

Wörsdörfer is sinds maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en verantwoordelijk voor onder meer digitalistering. De IT-professionals prijzen hem vooral omdat hij zich verdiept in IT-thema’s en om advies durft te vragen. Daar gaat hij volgens de stemmers voorbij aan dogma’s en wil zo veel mogelijk ruimte bieden aan nieuwe initiatieven.  ‘Hij is van de politici het meest nieuwsgierig op het gebied van digitalisering en staat open in debat,’ aldus een van de respondenten.

 

Gemeenteraad

Sinds 2008 was Wörsdörfer lid en later fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag. Zijn laatste baan was die van specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst. Hij maakte in maart 2017 zijn entree in de Tweede Kamer voor de VVD. Digitalisering is een onderdeel van zijn portefeuille economische zaken, waaronder ook mededinging, consumenten, marktordening en midden- en kleinbedrijf vallen.

 

Kansen

DeIT- politicus van het jaar noemt zijn uitverkiezing ‘een grote eer’. ‘Het is fascinerend – de kansen op groei die digitalisering biedt. Nederland staat in een erg goede positie op dit gebied. Dat biedt kansen en die moeten we ook echt pakken. En we moeten er voor zorgen dat het MKB die kansen ook pakt.’

Met zijn uitverkiezing liet Wörsdörfer Marietje Schaake (D66), Martin Wörsdörfer (VVD), Alexander Rinnooy Kan (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Kees Verhoeven (D66) achter zich. De laatste werd vorig jaar uitgeroepen tot IT-politicus van het jaar. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Peters (rasdslid) op
Liet zelfs zichzelf achter zich!