of 59821 LinkedIn

Kredietcrisis gouden kans voor werven ICT-ers

Reageer
De overheid lijkt de periode van economische teruggang aan te grijpen om het tekort aan ICT’ers weg te werken. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de nieuwe ICT Barometer van Ernst & Young.

Gouden kans
In het bedrijfsleven daalt, ondanks stijgende budgetten, de vraag naar ICT’ers juist naar het laagste punt in drie jaar. Een gouden kans voor de overheid, die de laatste jaren juist met een chronisch tekort aan ICT-ers kampte. De overheid lijkt dan ook optimaal te profiteren van de economische teruggang; juist door de afnemende vraag naar ICT’ers in de andere sectoren is de overheid in staat het eigen tekort in te lopen.

 

Geen garantie
‘Dat de oorspronkelijk geplande ICT-budgetten redelijk in tact blijven, is geen garantie dat het geld daadwerkelijk wordt uitgegeven, stelt Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. Bij een vergelijkbare AEX-stand in 2003 als nu, werd internet in de ban gedaan. In tegenstelling tot 2003 zijn nu veel ICT-toepassingen voor bijvoorbeeld inkoop, verkoop, productie, voorraadbeheer en klantcontacten internet-gebaseerd. De budgetten voor de verbetering van de websites staan bij de meeste organisaties buiten discussie.

 

Stijging
Binnen alle sectoren, de financiële sector uitgezonderd, wordt ondanks de kredietcrisis toch nog een beperkte stijging van het ICT-budget verwacht. De stijging is uiteraard veel minder groot dan waar men eerder dit jaar van uitging, maar nog altijd 82 procent van de managers en ICT-professionals verwacht dat de budgetten in 2009 gelijk blijven of iets zullen toenemen. Het ICT-budget wordt vooral besteed aan investeringen in hard- en software.

 

Download hier de rapportage ICT Barometer over conjunctuur en bestedingen december 2008

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.