of 63082 LinkedIn

KING-directeur Zegveld stapt op

Larissa Zegveld stopt met haar functie als directeur bij Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Ze gaat per 1 juni aan de slag als algemeen directeur/bestuurder bij WIGO4IT, de coöperatie van de sociale diensten van de G4 voor ICT.

Larissa Zegveld stopt als directeur bij Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Ze gaat per 1 juni aan de slag als algemeen directeur/bestuurder bij WIGO4IT, de coöperatie van de sociale diensten van de G4 voor ICT.

Gemeenten als één partij

Zegveld begon in 2010 bij KING, waar ze na een aantal jaren Tof Thissen opvolgde als algemeen directeur. Eerder werkte ze als programmamananger bij Rijkswaterstaat en als projectleider bij ICTU. Zegveld heeft in de afgelopen jaren gemeenten steeds vaker als één partij zien optreden met het inkopen van digitale processen, zo vertelde ze in april tijdens een interview met Binnenlands Bestuur. Ze zei daarbij dat samenwerking tussen gemeenten op het gebied van digitalisering loont.

'G4 samen aan tafel vanzelfsprekend'

Het kostte volgens haar veel tijd om gemeenten in te laten zien dat veel zaken gezamenlijk kunnen worden opgepakt. 'Ze vreesden vaak voor verlies van autonomie en willen -nog steed- graag hun eigen ‘lokale kleur’ houden. Daarnaast heeft elke gemeente zijn eigen beleid en prioriteiten. Maar ik zie die houding veranderen. Gemeenten leren graag van elkaar, zoeken elkaar op. Het was voor ons vijf jaar geleden nog erg moeilijk om de G4 samen aan tafel te krijgen, nu is dat vanzelfsprekend.’

Het belang van informatiesamenleving

In een persbericht laat Zegveld weten dat ze wil doorgaan vanuit haar grote passie, 'Het belang van informatie in de participatie- en informatiesamenleving'. Haar keuze voor WIGO4IT is ingegeven door de steeds grotere betekenis van de uitvoering, en daarmee de positie van onder andere gemeenten, in het overheidskrachtenveld. Zegveld: 'Ik geloof in samenwerking; de kracht van het gemeentelijk collectief om de uitvoering te versterken in de balans met beleid zal steeds meer blijken.' De huidige adjunct-directeur, Ingrid Hoogstrate, zal de functie van directeur KING voorlopig waarnemen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.