of 63561 LinkedIn

Kennispunt voor lokale partijen online

Wie iets over lokale politiek wil weten, kan vanaf nu terecht op het Kennispunt lokale politieke partijen. Op de nieuwe website, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken kan men kennis uitwisselen en informatie vinden over campagnes, organisaties en het oprichten van een lokale politieke partij. Maar voorlopig is er geen subsidie.

Wie iets over lokale politiek wil weten, kan vanaf nu terecht op het Kennispunt lokale politieke partijen. Op de nieuwe website, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, kan men kennis uitwisselen en informatie vinden over campagnes, organisaties en het oprichten van een lokale politieke partij. Maar voorlopig is er geen subsidie.

Ondersteuning

‘Voor een gezonde democratie is een verscheidenheid aan partijen natuurlijk van groot belang’, schrijft minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) op de website van de Rijksoverheid. ‘Daarom ben ik blij dat het Kennispunt start om lokale partijen te ondersteunen.’

 

Vragen

Lokale vertegenwoordigers zitten met vragen over hoe een partij te besturen, hoe leden te werven en hoe om te gaan met integriteit, bleek uit een enquête en gesprekken met klankbordgroepen. De website biedt een helpdesk, een forum en er zijn opleidingen en trainingen te vinden.

 

Geen subsidie

Eind vorige maand maakte Ollongren nog bekend dat er voorlopig nog geen subsidie komt voor de lokale politieke partijen. De lokale afdelingen van landelijke partijen hebben voordeel van de subsidie die de landelijke afdelingen krijgen, maar de lokale partijen krijgen niets. De aankomende Wet op de politieke partijen (Wpp) moet een einde maken aan die ongelijkheid, maar de minister schreef dat ‘de voorbereiding enige tijd zal vergen’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fons Zinken (voorzitter) op
De groeiende opstand in de samenleving heeft als hoofdoorzaak de decennialange verwaarlozing van de lokale democratie door het bevoorrechten van de landelijke politieke partijen. Ook nu, bij het naderen van de PS verkiezingen, worden de inwoners via congressen en media niet gewezen op het belang van een provinciebestuur. Het partijbelang staat ook nu weer voorop. Streven naar een meerderheid in de niet door het volk te kiezen senaat om het werk van de gekozen volksvertegenwoordigers in de Tweede-Kamer te overrulen. Het is rechtstatelijk bedrog.