of 59345 LinkedIn

Kantoor-IT voor gemeenten als online-dienst

Naar het voorbeeld van de Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR) gaat Gemnet een vergelijkbare omgeving als abonnementsdienst aan gemeenten aanbieden: de Digitale Werkomgeving Gemeenten.
Reageer
Naar het voorbeeld van de Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR) gaat Gemnet een vergelijkbare omgeving als abonnementsdienst aan gemeenten aanbieden: de Digitale Werkomgeving Gemeenten.

DWG

Werknemers bij een aantal ministeries hebben er al mee kennisgemaakt; de centraal beheerde standaardwerkplek die (uiteindelijk) vanaf elke gewenste locatie is te benaderen. Gemnet, aanbieder van het netwerk waarop alle gemeenten zijn aangesloten, wil vanaf mei een vergelijkbare kantoorautomatisering online gaan aanbieden. De voormalige overheids-BV werkt daartoe samen met (eveneens KPN-dochter) Getronics, die ook verantwoordelijk was voor de opzet van DWR. 

 

Uit de muur

In plaats van zelf zorg te dragen voor besturingssysteem, beveiliging, een office-pakket, beheer en aanverwante zaken, zullen gemeenten hun werkplekken direct ‘uit de muur’ kunnen betrekken van Gemnet, voor een vanaf-prijs van zo'n 1000 euro per jaar. Desgewenst kunnen ook e-mail, samenwerkingssoftware, opslag en webconferencing deel uitmaken van het pakket. Ook integratie met mid- en backofficepakketten die gemeenten al in huis hebben, is mogelijk.

 

Flexibiliteit

Volgens salesmanager Bas von Barnau Sythoff hebben Hillegom en Tilburg zich al aangemeld voor een pilot-project, evenals Den Haag en Zoetermeer. Samenwerking via het platform kan ook gemeente-overstijgend zijn. "Het is bijvoorbeeld een ideaal samenwerkingsmiddel voor Veiligheidshuizen." Hij denkt dat gemeenten vooral geïnteresseerd zijn omdat onzekere groei- en krimpscenario's op deze manier kunnen worden ondervangen. Vallen er werkplekken weg, dan kan eenvoudigweg het abonnement op die plekken weer worden opgezegd, zonder dat er investeringen verloren gaan. Von Barnau Sythoff hoopt ook een rol te kunnen spelen in aanbestedingen van gemeenten die hun kantoorautomatisering in regionale ‘shared service centers’ willen onderbrengen.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.