of 59250 LinkedIn

IP-adressen ministerie gekaapt

Bulgaarse criminelen hebben een week lang IP-adressen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in hun bezit gehad. Het ging om inactieve adressen, er is volgens het ministerie geen schade toegebracht.
1 reactie

Bulgaarse criminelen hadden vorig jaar een week lang IP-adressen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in bezit. Met de overname van deze internetadressen kunnen criminelen spam versturen of verder binnendringen binnen een organisatie.

Niet actief

Buitenlandse Zaken bevestigde zaterdag berichtgeving van de Volkskrant. Het ministerie zegt dat de adressen niet actief werden gebruikt. Daardoor was het niet mogelijk om via deze IP-adressen toegang te krijgen tot informatiesystemen van het ministerie. Er zijn geen aanwijzingen dat criminelen de adressen daadwerkelijk gebruikten voor het verspreiden van spam.


Geblokkeerd

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) waarschuwde Buitenlandse Zaken, waarop actie werd ondernomen. De adressen zijn nu geblokkeerd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Flipper op
Mezelf Links van de Politiek ophoudende, heb ik er, ondanks dat ik het "Geitenwollensokkenstadium", m.i. allang ontstegen ben- en al lang geleden m'n oogkleppen afgedaan heb, er toch nog wel steeds moeite mee om af te geven op buitenlanders.

Helaas is de situatie steeds meer zo, dat je moet zeggen: "Je hebt er ook best goeien onder". Jammer, heel jammer allemaal. Ook voor die mensen zelf dus.