of 58952 LinkedIn

Internetdomein .amsterdam in gebruik

Vanaf maandag 16 februari is het mogelijk internetdomeinnamen met de extensie .amsterdam te registreren.

Het internetdomein .frl – Friesland – werd op 2 februari opengesteld voor registratie. Maandag 16 februari opende een ander nieuw internetdomein de deuren: .amsterdam. Daar zal het voorlopig bij blijven, want andere regio’s hebben geen aanvraag ingediend.

Digitaal grondgebied
De markt voor internetextensies is 2012 opengegaan. Sindsdien zijn er veel regio’s en steden die net als Amsterdam hun digitale grondgebied hebben opgesteld. Londen, New York, Berlijn gingen de Nederlandse hoofdstad voor. Vanaf maandag 16 februari kunnen bedrijven en particulieren die als ‘voorhoede’ hun site op ‘.amsterdam’ willen openen, hun aanvraag indienen op http://nic.amsterdam. Vanaf 27 maart kunnen dan de eerste honderd domeinnamen actief. Daarna, vanaf 1 juni, kan iedereen een domeinnaam aanvragen, waarbij er voorrang is voor Amsterdamse bedrijven en inwoners. Vanaf 1 september is het internet-domein zonder beperking open, op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

gemeente.amsterdam
De verwachting is dat de aantrekkingskracht van de stad tot een intensief gebruik van de .amsterdam extensie zal leiden, met name onder de creatieve industrie, startups en e-commerce dienstverleners. 
Het internet-domein heeft de eerste pioniers al geselecteerd: de gemeente zelf gaat bijvoorbeeld het adres ‘gemeente.amsterdam’ in gebruik nemen en de TEDx Amsterdam organisatie zal eind 26 maart een nieuwe internet-omgeving op tedx.amsterdam presenteren. Het bedrijf ID&T, grondlegger van onder meer de Sensation evenementen, gaat ‘dance.amsterdam’ gebruiken. Deze site moet de overzichts-site gaan worden voor alles wat er gebeurt binnen de Amsterdamse dance-scene.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.