Advertentie
digitaal / Nieuws

Info over rechtspositie ambtsdragers op één plek

Het ministerie van BZK heeft een website opgezet voor alle politieke ambtsdragers waar zijn hun rechtspositie en andere regelgeving snel terug kunnen vinden.

02 juli 2014

Het ministerie van BZK heeft een speciale website opgezet voor alle politieke ambtsdragers waar zijn hun rechtspositie en andere regelgeving snel terug kunnen vinden. Op termijn kan de site papier besparen.

Specifieke regels
Burgemeesters, wethouders, raadsleden, commissarissen der Koning, statenleden, gedeputeerden, dijkgraven, bestuurders en bestuursleden van een waterschap, ministers en staatssecretarissen, Kamerleden en -voorzitters - allemaal hebben ze hun eigen rechtspositie en gelden er specifieke benoemingsprocedures. Om al die informatie voor de betrokkenen en hun ambtelijke ondersteuners inzichtelijker te presenteren, is deze verzameld in één website: www.politiekeambtsdragers.nl.

Op de hoogte blijven
De site is bedoeld als een soort databank van alle wetgeving, BZK-circulaires en -brochures op het gebied van de rechtspositie. Per type ambtsdrager is de relevante wet- en regelgeving, circulaires en brochures over zijn rechtspositie op het scherm te roepen. Via een email-abonnement of een RSS-feed kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van nieuwe circulaires.

Digitalisering
De papieren versies van die circulaires blijven overigens gewoon toegezonden worden. Desgewenst zal het voor de ambtsdragers waarschijnlijk in de toekomst mogelijk worden alleen nog digitaal op de hoogte te worden gehouden van rechtspositionele informatie.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie