of 62284 LinkedIn

ICT-branche: gemiste kansen

De brancheorganisatie van ICT-leveranciers Nederland ICT stelt dat het kabinet grote kansen laat liggen op het gebied van de digitale economie. I

De brancheorganisatie van ICT-leveranciers Nederland ICT stelt dat het kabinet grote kansen laat liggen op het gebied van de digitale economie. ICT-specialisten worden nog te laat bij planvorming en uitvoering betrokken - ook bij de overheid.


Nederland ICT ziet in de kabinetsplannen onvoldoende concrete maatregelen die een stimulans kunnen vormen voor de digitale economie, terwijl economische groei de laatste decennia voornamelijk tot stand is gekomen door de inzet van ICT. Nederland zou kunnen uitgroeien tot de Digital Delta van Europa, maar dan is er wel meer visie nodig dan het kabinet nu toont.

ICT-effectrapportage
Nederland moet internationaal de proeftuin voor innovatie worden, vindt de branchevereniging. Terughoudendheid leidt ertoe 'dat kansen om te groeien en te besparen worden gemist en dat administratieve lasten onvoldoende worden teruggedrongen'. Wetgeving moet worden heroverwogen en Nederland ICT pleit ook (niet voor het eerst) voor een 'ICT-effectrapportage' bij nieuw beleid. "Zo heeft Nederland ICT vorig jaar op Prinsjesdag gewaarschuwd voor de uitvoeringskant van de decentralisatieplannen van de overheid. De zorgen daarover zijn niet weggenomen. ICT-specialisten worden doorgaans veel te laat bij de planvorming en uitvoering betrokken. Het risico van problemen met ICT-projecten is dan groot."

Digital Delta
Nederland ICT kondigt aan 30 september een visie te zullen presenteren op Nederland als de 'Digital Delta' van Europa.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.