of 59179 LinkedIn

Hoeksche Waard aangesloten op Europees identificatienetwerk

De vijf Hoeksche Waardse gemeenten zijn als één van de eerste gemeenten in Nederland aangesloten op het eIDAS-netwerk. eIDAS maakt grensoverschrijdend authenticeren mogelijk. Inwoners en bedrijven kunnen daardoor eenvoudiger overheidsdiensten afnemen in een ander land.

De vijf Hoeksche Waardse gemeenten zijn als een van de eerste gemeenten in Nederland aangesloten op het eIDAS-netwerk. eIDAS maakt grensoverschrijdend authenticeren mogelijk. Inwoners en bedrijven kunnen daardoor eenvoudiger overheidsdiensten afnemen in een ander land.

Nieuwe wetgeving voor 2018
De gemeenten maken dat bekend in een persbericht. eIDAS staat  ‘Electronic Identification and Trust Services for electronic transactions in the Internal Market’. Het netwerk is opgezet omdat alle lidstaten van de Europese Unie vanaf september 2018 verplicht zijn om elkaars identificatiemiddelen te accepteren voor overheidsdienstverlening. Inwoners en bedrijven kunnen dus in andere landen met hun eigen identificatiemiddel zaken doen met buitenlandse overheden. Nederlanders kunnen zodoende met hun DigiD-account inloggen bij andere overheden in Europa.
 

Voordelen eIDAS

Margriet de Zoete van de projectgroep dienstverlening van de Hoeksche Waardse gemeente is trots op de aansluiting. ‘Voor Nederlanders die in het buitenland wonen en daardoor niet in het bezit zijn van DigiD is het nu bijvoorbeeld mogelijk om bij de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland of Strijen digitaal een afschrift uit de burgerlijke stand aan te vragen. Ze kunnen inloggen met hun eigen authenticatiemiddel. Ook voor niet-Nederlanders die in één van deze gemeenten verblijven heeft eIDAS veel voordelen. Ze hoeven niet meer speciaal naar het gemeentehuis te komen voor een afschrift, maar regelen dit online.’

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Viola op
Onze complimenten voor deze mooie gezette stappen voor non – NL burgers en het feit dat jullie voorop lopen op de aanstaande wetgeving (Wet GDI). Graag verwijs ik jullie naar deze link https://www.internetconsultatie.nl/wetgdi/reacti … Hebben jullie kennisgenomen van de marktresponse? Zouden jullie eens met CM als eerste DISP van Nederland willen sparren?