of 61043 LinkedIn

Hellevoetsluis publiceerde persoonsgegevens online

De gemeente Hellevoetsluis (Zuid-Holland) heeft per ongeluk lange tijd documenten met allerlei persoonsgegevens online gehad, zodat iedereen die via Google kon opvragen. Het waren bijlagen bij raadsadviezen en -besluiten, waarin gevoelige gegevens als burgerservicenummer, woonadres en mobiel nummer waren vermeld.
3 reacties

De gemeente Hellevoetsluis heeft per ongeluk lange tijd documenten met allerlei persoonsgegevens online gehad, zodat iedereen die via Google kon opvragen. Het waren bijlagen bij raadsadviezen en -besluiten, waarin gevoelige gegevens als burgerservicenummer, woonadres en mobiel nummer waren vermeld.

Raadsinformatiesysteem offline gehaald

RTL Nieuws ontdekte het datalek. De gemeente heeft daarop het raadsinformatiesysteem, dat al sinds 2001 in gebruik is, voorlopig offline gehaald, bevestigt een woordvoerster. Gekeken wordt nu om welke documenten het gaat en hoe het probleem kan worden opgelost. Volgens haar is de gemeente al bezig met de overstap naar een nieuw systeem en gaat het huidige systeem er snel uit. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
@ Remko. Fouten van een rechtspersoon zijn van een andere orde dan die van een natuurlijk persoon; bovendien is het al jaren aan de gang...
Door Remko op
@Hans. Gelukkig maak jij nooit fouten!
Door Hans op
Gezien alle sancties die (ook kleine) bedrijven treffen bij dit soort fouten en overtredingen, is niets minder op zijn plaats dan dat het gehele gemeentebestuur aftreedt, er sancties komen voor de verantwoordelijke ambtenaren en de gemeente forse schadevergoeding gaat betalen.