of 59250 LinkedIn

Helft gemeenten registreert asbestvervuiling niet

In 181 van de 390 gemeenten is geen asbestlocatie doorgegeven aan het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS). Dat blijkt uit gegevens die NU.nl via LocalFocus heeft ontvangen.

Door 181 van de 390 gemeenten worden geen asbestlocatie doorgegeven aan het Landelijk Asbest Volgsysteem (LAVS). Dat blijkt uit gegevens die NU.nl via LocalFocus heeft ontvangen.

Registratiesysteem

Het registratiesysteem van LAVS houdt de locaties bij waar vervuilde asbest is aangetroffen. Partijen die asbest vinden, verwijderen en onderzoeken kunnen zodoende via het registratiesysteem van LAVS bekijken waar eerdere asbestvondsten gedaan zijn. Sinds 2012 is het registratiesysteem van LAVS ingevoerd. Naar verwachting is de regeling pas in 2017 verplicht.


Friesland en Limburg blijven achter

Uit de gegevens van NU.nl wordt duidelijk dat met name in de provincies Friesland en Limburg gegevens van asbestlocaties ontbreken. Zo'n 80 procent van de Friese gemeenten registreert geen gegevens over asbestlocaties. In Limburg geldt dat voor 70 procent. In Dongeradeel en Zaanstad worden de meeste meldingen gedaan van asbestlocaties. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.