of 64204 LinkedIn

Groningen zet alles op alles voor Digitale Top

De provincie en de gemeente Groningen willen de Digitale Top binnenhalen. Het rijk wil dit evenement in 2019 voor het eerst organiseren, als onderdeel van de strategie ‘Nederland Digitaal’.

De provincie en de gemeente Groningen willen de Digitale Top binnenhalen. Het rijk wil dit evenement in 2019 voor het eerst organiseren, als onderdeel van de strategie ‘Nederland Digitaal’.

Digitale strategie

Overheden, ondernemers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar op de Digitale Top om er de strategie voor de verdere digitale ontwikkeling van Nederland te bespreken. De VVD Groningen diende een motie in waarin de Gedeputeerde Staten wordt opgedragen om ‘alles op alles’ te zetten om de Digitale Top te organiseren.


Belangrijke ict-regio
Ook Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord, is enthousiast. Hij vindt dat Groningen inmiddels de tweede ict-stad van Nederland is en koploper wat betreft start-ups, zo schrijft hij op de website van Samenwerking Noord. ‘Wij kunnen die Digitale Top hier in het Noorden uitstekend organiseren, en daarmee kunnen we het Noorden dan ook prima presenteren als de belangrijke ict-regio die we hier in feite al zijn geworden’. Hassert wijst in zijn relaas onder meer op de IT Academy Noord, de aanwezigheid van toonaangevende internetbedrijven in de regio en projecten als 5Groningen.


Digitale koploper
Het rijk maakte 16 juni jongstleden bekend dat het evenement er komt. Het dient volgens het ministerie als een van de middelen om Nederland tot digitale koploper van Europa te maken. De strategie voor ‘Nederland Digitaal’ wordt verder uitgewerkt in aparte agenda’s, zoals in de onlangs verschenen Nederlandse Cybersecurity Agenda, de Agenda Digitale Overheid, het Actieplan Digitale Connectiviteit en de beleidsagenda Smart Mobility.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.