Advertentie
digitaal / Nieuws

Gratis wifi in provincie Zeeland

De provincie Zeeland wil vanaf deze zomer op diverse plaatsen een gratis toegankelijk Wifi-netwerk aanbieden.

25 april 2012

De provincie Zeeland wil vanaf deze zomer op diverse plaatsen een gratis toegankelijk Wifi-netwerk aanbieden. De service is vooral gericht op toeristen.

Bezoekers
Zeeland meldt dat op ruim tachtig locaties in de provincie gratis wifi mogelijk wordt. De service is vooral gericht op bezoekers die na een eenvoudige inlog ook snel naar een locatiegebonden informatiepagina met VVV-informatie kunnen doorklikken.

Snelheden
Het is de bedoeling dat er naast een basisverbinding ook een optionele snellere internetverbinding komt, waarmee makkelijker foto's en filmpjes zijn te versturen. Voor die verbinding moet de gebruiker dan wel betalen. Het netwerk wordt gerealiseerd door nutsbedrijf DELTA, die hierin samenwerkt met de provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta (de gezamenlijke VVV's). Op dit moment zoekt de provincie uit waar de eerste wifi-locaties komen en wat de snellere verbinding moet gaan kosten.

Voorop
"Straks heb je op al die plaatsen in Zeeland hetzelfde wifi-netwerk", stelt Sjoerd Heijning, gedeputeerde van de provincie Zeeland. "Zeeland loopt daarmee voorop in Nederland."

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie