of 61869 LinkedIn

Gratis gemeente app geeft toeristische informatie

Een gratis app van PinkRoccade biedt gemeenten de mogelijkheid om een digitale VVV op te zetten.
4 reacties

De Zeeuwse gemeente Veere neemt als eerste gemeente de nieuwe iToerist-app in gebruik. Daarna is de app beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten.

Gratis app
Waar bevinden zich toeristische attracties en wat zijn de openingstijden, welke restaurants zijn er in de omgeving, waar kan ik een kerkdienst bijwonen en welke evenementen vinden er momenteel plaats? Informatie die een toerist normaal gesproken bij de lokale VVV haalt, is nu beschikbaar via een app. Een gratis app, die beschikbaar is voor alle gemeenten.

Zelf bijwerken
De toerist die nu de app iToerist download, zal nog niet veel van zijn gading vinden. Tenzij hij zich toevallig in Veere bevindt, want dat is de eerste gemeente die de app van PinkRoccade Local Government in gebruik neemt. De app is beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten, maar moet nog wel gevuld met informatie. Hoe snel die informatie beschikbaar is, is aan de gemeenten zelf.

Vergunningen
PinkRoccade geeft gemeenten die de app willen vullen met hun eigen informatie toegang tot een website, waarin zij alle relevante gegevens kunnen zetten. Dat hoeft niet beperkt te blijven tot toeristische informatie. Op korte termijn wordt het ook mogelijk om bijvoorbeeld gegevens over het aanvragen van vergunningen of het organiseren van evenementen in de app op te nemen. PinkRoccade is momenteel in gesprek met gemeenten om te kijken welke informatie zij verder via de app aan burgers en bezoekers beschikbaar willen stellen.
 

De app is beschikbaar via de Apple App Store en binnenkort ook via Google Play.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans Leenhouts op
De VVV's zoeken nog een nieuwe rol in de informatieditributie en zoeken mogelijkheden voor een nieuw exploitatiemodel. Lanceren is leuk maar wie gaat dit vullen en onderhouden ? Ambtenaren ? En wat is het verschil met een TomTOM op mijn mobiel waar ook allerlei NP's op staan. Misschien dat er iets gemaakt moet worden voor Consumenten en niet voor Gemeenten. Ben het met R van den Hoff eens. Het is ongelooflijk hoe we het in dit kleine landje het telkens weer voor elkaar krijgen om zoveel data versnipperd te krijgen. VVV's, RTB, NBTC, Gemeenten, Provincies: iedereen wil die toerist hebben en we maken de taart die Nederland heet niet groter!
Door G. Kamperman (student) op
Is Veere een pilot en wordt bijgehouden hoe vaak hij gebruikt wordt , door welke doelgroepen en hoe gebruiksvriendelijk het is?
Ik ben ook erg benieuwd hoeveel effort van de gemeente gevraagd wordt om dit in te vullen en up to date te houden. Kan het niet door organisaties in de sector zelf gevuld worden? Misschien eerst eens goed lanceren en richten op toerisme alvorens met naar Omgevingsvergunningen etc uit te breiden? Een toerist heeft aan laatste info ook geen boodschap lijkt me.
Door Ronald voets (Directeur development) op
@r van den hoff: deze app is niet door de gemeente ontwikkeld, maar door het bedrijfsleven (PinkRoccade local government) VOOR de gemeenten. De datasets waar u het over heeft, is inderdaad de enige effort die een gemeente erin moet stoppen.
Door r van den hoff op
Na het in de lucht hangen van zoveel mogelijk websites door de overheid gaan we nu beginnen met het lanceren van apps. Dat gaan er dus 10duizenden worden en de consument gaat door de bomen het bos niet meer zien. Alhoewel goed bedoeld, hou hier als overheid nu toch eens mee op. Buiten de kosten en de arbeid ga je weer denken voor de consument...
Maak nu gewoon datasets met info, maak die toegankelijk en laat dan de burger en/of bedrijven zich maar uitleven met apps, het van content voorzien en het onderhouden hiervan....De markt bepaalt dan wel welke apps succesvol zijn en welke niet, dat kunt u als gemeente nooit bedenken.

Dat gaat letterlijk miljoenen schelen de komende jaren...of had u als gemeente soms geld over?