of 59199 LinkedIn

GPO keurt opschaling Govroam goed

Het Gemeentelijk Portfolio Overleg heeft het projectvoorstel voor de opschaling van Govroam goedgekeurd. Gemeenten met een eigen wifi-netwerk worden daarmee aangesloten op de landelijke authenticatieservice.

Het Gemeentelijk Portfolio Overleg (GPO) heeft het projectvoorstel voor de opschaling van Govroam goedgekeurd. Gemeenten met een eigen wifi-netwerk worden daarmee aangesloten op de landelijke authenticatieservice.

Voor 2017 aangesloten
Met deelname aan Govroam kunnen ambtenaren nog voor 2017 veilig inloggen op de wifi van willekeurige aan Govroam deelnemende gemeenten, wanneer ze daar op bezoek zijn. Volgens KINGgemeenten wordt hiermee de toegang tot de gemeentelijke netwerken veiliger, betrouwbaarder en eenvoudiger. Govroam behoort tot de ICT infrastructuur projecten die deel uit maken van de Digitale Agenda 2020.

Steeds meer overheden sluiten aan

Stichting Govroam en KING werken bij de uitrol van Govroam samen. Inmiddels werken ruim 20 gemeenten al met Govroam. Ook onder meer de ministeries van OCW en Economische Zaken, de Belastingdienst, stichtingen ICTU en Geonovum, Rijkswaterstaat en de provincie hebben zich aangesloten. In 2014 werkten de gemeenten Tilburg, Arnhem, Den Haag en Deventer al aan een proef met Govroam, dat vergelijkbaar is met Eduroam, dat al een tijdje in het onderwijs gebruikt wordt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.