of 59318 LinkedIn

Govroam-missie VNG niet op schema

De gemeente Nunspeet is de 250e deelnemer van Govroam, dat meldt de organisatie in een persbericht. Van de deelnemende overheden zijn ongeveer de helft gemeenten. Daarmee is de aanvankelijke doelstelling van VNG om alle gemeenten in 2017 aan te sluiten verre van gehaald.

De gemeente Nunspeet is de 250e deelnemer van Govroam, dat meldt de organisatie in een persbericht. Van de deelnemende overheden zijn ongeveer de helft gemeenten. Daarmee is de aanvankelijke doelstelling van VNG om alle gemeenten in 2017 aan te sluiten verre van gehaald.

Veilig inloggen bij andere gemeenten
Met Govroam worden veilige wifi-netwerken mogelijk maakt waarbij ambtenaren van alle deelnemende organisaties kunnen inloggen. Via Govroam kunnen gemeentemedewerkers direct op wifi-netwerken van andere deelnemende overheidsorganisaties, bijvoorbeeld als zij daar te gast zijn. Zonder extra inlogprocedure. Dit vergemakkelijkt regionale en landelijke samenwerking en vergroot de veiligheid van netwerken.


Doelstelling VNG verre van gehaald

Toch is de aanvankelijke doelstelling van VNG met Govroam niet behaald. In oktober 2016 werd door VNG met Stichting Govroam een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om eind 2017 Govroam in alle Nederlandse gemeenten beschikbaar te krijgen. Inmiddels staat de teller op iets meer dan 125 gemeenten die zijn aangesloten.


'Snelle groei in Nederland'
Stichting Govroam-voorzitter Guus Broesterhuizen verwacht dat het aantal deelnemers de komende jaren verder zal doorgroeien. Hij spreekt van een snelle groei in Nederland. Een belangrijke factor daarbij is de deelname van VNG. Ook waterschappen zijn vertegenwoordigd via de samenwerking met Het Waterschapshuis. Vrijwel alle ministeries zijn aangesloten, waaronder alle belastingkantoren en Rijkswaterstaat. Van de provincies doet inmiddels ruim de helft mee.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.