Advertentie
digitaal / Nieuws

Gemeentesecretaris Jan van Ginkel vertrekt

Gemeentesecretaris en algemeen directeur van Zaanstad Jan van Ginkel vertrekt per 1 mei aanstaande. Dit besluit is in gezamenlijkheid genomen, omdat de verwachtingen van Van Ginkel en de gemeente Zaanstad uiteen bleken te lopen.

14 april 2017

Gemeentesecretaris en algemeen directeur van Zaanstad Jan van Ginkel vertrekt per 1 mei aanstaande. Dit besluit is in gezamenlijkheid genomen, omdat de verwachtingen van Van Ginkel en de gemeente Zaanstad uiteen bleken te lopen.

Interim-gemeentesecretaris
De gemeente meldt dat in een persbericht op de gemeentelijke website. Zaanstad verwacht op korte termijn een interim-gemeentesecretaris te kunnen aanstellen. Tot die tijd fungeert directeur Sandra Tax als waarnemend gemeentesecretaris.

Meer vertrekkers
Raadsleden melden aan het Noordhollands Dagblad het niet te hebben zien aankomen. De gemeente nam in korte tijd afscheid van diverse topambtenaren. 'Ik vind het jammer- We zoeken nu een burgemeester, een gemeentesecretaris én twee directeuren', aldus PvdA-fractievoorzitter Songül Mutluer tegenover de krant.

Van Ginkel wilde vrijdag tegenover Binnenlands Bestuur geen toelichting geven over zijn vertrek.  

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Goed gevuld tasje met geld meegekregen ??
Collega
Beste Karel,



Is dit gewoon kwaadaardig trollen of heb je feiten.

Als je die niet hebt, hou dan gewoon je mond, wil je

willem van der vaart
Er zijn zoveel gemeentesecretarissen die op een zeker moment vertrekken. Krijgen we nu in Binnenlands Bestuur, telkens als er eentje van betrekking wisselt, een redactioneel stukje?
Advertentie