of 59082 LinkedIn

Gemeenten besparen met giga-aanbesteding

Deelnemers aan de enorme aanbesteding van mobiele communicatie van VNG/KING zijn blij met het resultaat. In totaal zijn er door 280 gemeenten nu zo’n 130.000 abonnementen afgesloten.

Deelnemende gemeenten aan de enorme aanbesteding van mobiele communicatie van VNG/KING zijn blij met het resultaat: minder kosten voor mobiele telefonie. In totaal zijn er door 280 gemeenten met de aanbesteding zo’n 130.000 abonnementen afgesloten.

Lokale keuzes blijven in stand

De gemeenten hebben gezamenlijk een raamcontract afgesloten met vier leveranciers. Een gemeente kan zelf een ‘minicompetitie’ organiseren om te besluiten welke leverancier het uiteindelijk wordt. Johan Hulzebos, hoofd Dienstverlening Bestuursdienst, namens gemeente Hardenberg-Ommen: 'Door deze manier van werken kunnen we nog steeds onze eigen, lokale keuzes maken. Onze gemeente grenst aan Duitsland, dus voor ons zijn de tarieven voor buitenlandbellen belangrijk. Ook gaan we goed kijken welke van de vier providers in ons gebied de beste dekking heeft.'
 

Kostenbesparing van 25 procent
'Wij vonden onszelf best groot, met onze afname van 15.000 abonnementen voor mobiele telefonie, maar nu we het samen doen gaat het om 130.000 abonnementen. Dan kun je meer vragen voor lagere kosten’ vertelt Mari Schippers, manager ICT Beheer bij de gemeente Rotterdam. Schippers schat in dat de collectieve aanbesteding de gemeente Rotterdam een kostenbesparing oplevert van zo’n 25 procent, gebaseerd op de indicatieve prijzen die de leveranciers bij de inschrijving gaven. Ook qua kwaliteit van de geleverde dienstverlening gaat de gemeente er volgens hem op vooruit. Hulzebos vult aan: 'Als je namens 280 gemeenten spreekt dan heb je een veel betere positie richting aanbieders om te zorgen dat de kwaliteit op niveau komt en blijft. Dat zou ons niet lukken als kleintje tegenover een Vodafone of KPN.' 

Meer informatie over de gezamenlijke aanbesteding:
www.gemeentelijketelecommunicatie.nl

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door C Brink (Raadslid kl gemeente) op
15.000 abonnementen in 1 gemeente? Haal daar de stofkam eens door! Das toch niet normaal. .. wie MOETEN er allemaal bereikbaar zijn, wie zijn er allemaal zo belangrijk? Laat 25 tot 50% eens door de persoon zelf betalen als bijdrage. Zien hoeveel minder er gebeld wordt.