of 59123 LinkedIn

Gegevens duizenden Rotterdammers op straat

Privacygevoelige informatie van ongeveer 25.000 Rotterdammers is tijdelijk openbaar geweest. Dat kwam doordat een medewerker van de gemeente per abuis de informatie opvraagbaar had gemaakt via internet.
5 reacties

Privacygevoelige informatie van ongeveer 25.000 Rotterdammers is tijdelijk openbaar geweest. Dat kwam doordat een medewerker van de gemeente per abuis de informatie opvraagbaar had gemaakt via internet.

Gericht zoeken
Het ging om namen, adresgegevens en burgerservicenummers uit belastingbestanden in de periode 1996-2004. De informatie was vermoedelijk in de maanden januari en februari te zien ,,als daar gericht naar werd gezocht''.

Naar buiten
De gemeente, die op 25 februari werd getipt door de Verening van Nederlandse Gemeenten, kan niet uitsluiten dat gegevens naar buiten zijn gekomen. Rotterdam heeft de betrokken mensen woensdag een brief gestuurd, zei een een woordvoerster van de gemeente. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Dikkers op
Deze medewerker heeft geen idee (gehad) waar zij/hij mee bezig is. Integer is het in ieder geval niet. De burger is overgeleverd aan niet al te slimme ambtenaren.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Marlies Schamper. Werkt u bij S. of heeft u belangen elders gezien uw reclamepraatje? On topic. Wat heeft 25.000 x een excuusbrief voor zin in een excuusmaatschappij zonder te vertellen of er feitelijk misbruik is gemaakt van jouw gegevens (daar heb jij nl. belang bij) en hoe de gemeente dat dan voor jou gaat oplossen. Oorzaak-gevolg.
Door Marlies Schamper op
Gemeentelijke alertheid op Informatieveiligheidsvlak is noodzaak. Onlangs heeft Soulmade daarom de speciaal voor gemeenten ontwikkelde Informatieveiligheid:Challenge ‘Mind Your Step’ gelanceerd. Hiermee kunnen gemeenten toetsen of gemeentelijke medewerkers doordacht en slim met informatieveiligheid omgaan. Daarnaast is het instrument een leuke manier om kennis te krijgen van alledaagse risico’s op de werkvloer, maar ook onderweg en thuis.
Door Van Kan op
Vrij tendentieuze kop.

De gegevens waren klaarblijkelijk gedurende een bepaalde periode beschikbaar, mits je hier gericht naar op zoek ging. Op zichzelf een slechte zaak, maar schrijven dat het allemaal op straat ligt impliceert dat men er al met de informatie van deze 25.000 inwoners vandoor is gegaan.
Door Donders (mederwerker) op
Lang leven Leefbaar Rotterdam voor
onleefbaar Rotterdam op naar een rechts Nederland.
Rechts maakt meer kapot wat lief is.

Relevante Parlementaire Dossiers