of 59318 LinkedIn

Geen glasvezel in Ridderkerk

De commerciële netbeheerder E-fiber ziet af van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Ridderkerk. Er zijn niet genoeg geïnteresseerde bedrijven en bewoners die zich hebben aangemeld. Dat meldt E-fiber op de eigen website.

De commerciële netbeheerder E-fiber ziet af van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Ridderkerk. Er zijn niet genoeg geïnteresseerde bedrijven en bewoners die zich hebben aangemeld. Dat meldt E-fiber op de eigen website.

Klanten

E-fiber legt zelf glasvezelnetwerken aan als er genoeg klanten zijn. Op het netwerk kunnen providers dan internetdiensten aanbieden. Voorwaarde is wel dat er genoeg geïnteresseerden zijn. 'Ondanks verwoede pogingen is het niet gelukt om 40% van de bedrijven en huishoudens te laten aanmelden voor een glasvezelabonnement.' Zo meldt het bedrijf.  'E-Fiber had graag geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk in Ridderkerk. Aanvullend marktonderzoek in Ridderkerk heeft uitgewezen dat er op dit moment te weinig animo is voor glasvezel.' Eventuele contracten die klanten al hebben gesloten met aanbieders van galsvezeldiensten over het netwerk zullen worden ontbonden. 

 

Bakzeil

Het afblazen van de aanleg in Ridderkerk is niet uniek; ook elders moeten commerciële netbeheerders wel eens bakzeil halen omdat de interesse te laag is. Voor veel consumenten is de bereikte internetsnelheid over andere dataverbindingen, zoals kabel of adsl over de telefoonlijn, al snel genoeg. Vorige week meldde brancheorganisatie NLConnect nog dat er inmiddels drie miljoen glasvezelaansluitingen zijn in Nederland, maar bij die cijfers is wel een kanttekening te plaatsen: Slechts een minderheid van de aangesloten huishoudens maakt ook daadwerkelijk gebruik van diensten over die verbinding, zo meldde de NOS vorige week.

 

Wisselend

De beschikbaarheid en plannen voor glasvezel in gemeenten of op wijkniveau is wisselend. Glasvezelnetwerken worden soms aangelegd door commerciele bedrijven, maar ook door bewonersorganisatie, kabelstichtingen of gemeenten. Bovendien kunnen de aangeboden diensten per netwerk sterk verschillen. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mario Kolenbrander op
Wat een verhaal! Glasvezel in in het oosten (Twente) al jaren te verkrijgen! En dan dit verhaal.. Ga mij niet vertellen dat het oosten dan verder is dan ons? Al 6 jaar? Daar waar de werkgelegenheid etc slecht is en de economische situatie vele malen slechter dan in het westen.