of 59318 LinkedIn

‘Geef gebruikte smartphones gemeente aan arme gezinnen’

Het CDA Moerdijk roept de gemeente op om gebruikte computers en smartphones een tweede leven te geven door ze te doneren aan gezinnen in armoede. Fractievoorzitter Désirée Brummans denkt hierbij aan gezinnen met kinderen die door financieel lastige omstandigheden geen computer hebben.

Het CDA Moerdijk roept de gemeente op om gebruikte computers en smartphones een tweede leven te geven door ze te doneren aan gezinnen in armoede. Fractievoorzitter Désirée Brummans denkt hierbij aan gezinnen met kinderen die door financieel lastige omstandigheden geen computer hebben.

Circulaire economie

CDA Moerdijk schrijft in een reactie op nieuwe plannen voor armoedebestrijding van de gemeente dat computers en mobiele telefoons door de gemeente momenteel niet worden hergebruikt. De partij ziet in hergebruik van gemeentelijke apparatuur een goede mogelijkheid om iets aan armoede te doen. Kinderen hebben volgens het CDA vaak een computer nodig voor schoolopdrachten en een mobiele telefoon is onderdeel van hun sociale leven.

Dataveiligheid garanderen

Een mogelijke hindernis voor het plan echter de gevoelige informatie die soms op computers en telefoons van de overheid staat, maar het CDA vindt dat geen onoverkomelijk probleem. ‘Om de dataveiligheid te garanderen, kunnen de datadragers door gecertificeerde bedrijven worden vernietigd en een nieuwe harde schijf kan worden teruggeplaatst. Volgens door ons opgevraagde informatie zijn de kosten hiervan alleszins acceptabel.’ Het CDA wil weten van het College of er een onderzoek mogelijk is naar een regeling waarbij gezinnen in armoede in aanmerking komen voor oude computers en telefoons van de gemeente. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bart Van Oostrum (Projectleider) op
Onlangs een geslaagd project mogen doen voor 60 statushouders van een middel grote gemeente, vraag is groter dan verwacht deze week zullen er weer 30 computers beschikbaar gesteld worden aan statushouders, maar dat kan net zo goed ingezet worden voor gezinnen met kinderen die het ''even'' wat minder hebben.
Succes verzekerd!!
Door van Koll (huisvrouw) op
Zorg dat die gezinnen niet meer in armoede hoeven te leven. Hoe komt het dat men in armoede leeft?
Door Kamal ramkaluo (Sociaal ondernemer) op
Zeer slecht idee, kinderen moeten werken aan hun gezondheid en een adequate oriëntatie op de maatschappij zodat ze gezond en ondernemend zijn. Geldt in meerdere mate voor kinderen uit zwakke gezinnen. Ervaring wijst uit dat smartphones kinderen isoleert en ongezond maakt.
Door Peter de Punder (Projectleider) op
Wat betreft telefonie lijkt me dit een ongewenste ontwikkeling. De gesprekskosten kunnen de gezinnen nog verder in de problemen brengen. Verstrekking zou dan met een prepaid voorziening moeten lopen wat weer andere praktische bezwaren op gaat leveren.
Wat betreft PC's hebben de meeste gemeenten al een regeling.