of 59179 LinkedIn

Gebruikers kunnen eenvoudig fouten melden in BGT

Het terugmeldsysteem ‘Verbeter de Kaart’ moet de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) gaan verbeteren. Het systeem zorgt ervoor dat gebruikers vermoedelijke fouten in de BGT op laagdrempelige wijze kunnen melden.

Het terugmeldsysteem 'Verbeter de Kaart' moet de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) gaan verbeteren. Het systeem zorgt ervoor dat gebruikers vermoedelijke fouten in de BGT op laagdrempelige wijze kunnen melden.

Punten prikken

De ‘Verbeter de Kaart’-optie gaat op 16 juni live, zo valt te lezen op BGTweb. Gebruikers kunnen dan bij een gevonden fout een punt prikken op de kaart en er een korte omschrijving bij maken. Deze meldingen komen automatisch via het mutatiemeldsysteem van SVB-BGT binnen en worden naar de betreffende organisatie die de informatie heeft ingevoerd doorgestuurd,  zoals een gemeente, provincie of waterschap. De opmerking worden vervolgens door de bronhouder beoordeeld en mogelijk aangepast.

 

Het terugmeldsysteem is al te raadplegen via de website van Kadaster. Op 15 juni worden alle testmeldingen verwijderd en is het systeem klaar voor alle meldingen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.