of 62236 LinkedIn

Enschede ontwikkelt slimme grondwatermeter

De gemeente Enschede heeft in de strijd tegen wateroverlast de hulp ingeschakeld van Universiteit Twente (UT). Er door de organisaties momenteel een slimme grondwatermeter ontwikkeld, waarmee een uitgebreid beeld kan worden gegeven van de omstandigheden.

De gemeente Enschede heeft in de strijd tegen wateroverlast de hulp ingeschakeld van Universiteit Twente (UT). Er door de organisaties momenteel een slimme grondwatermeter ontwikkeld, waarmee een uitgebreid beeld kan worden gegeven van de omstandigheden van het grondwater..

Informatie online bekijken

Tegenover radiostation 1Twente laat projectleider Patrick Spijker van de gemeente Enschede weten dat de meter inzichtelijk moet maken wat de grondwaterstanden zijn. ‘Het is eigenlijk een soort sensor die je op een buis plaatst die in de grond zit. We kijken met de UT of we dit systeem ook toegankelijk kunnen maken voor particulieren, zodat zij zelf in hun eigen tuin ook grondwaterstanden kunnen meten.' Het verschil met andere meters is dat er vaak naar een meter zelf moet worden gekeken om de data ervan te achterhalen. Met een slimme meter kan de data online worden bekeken.

Waarschuwingen

De meters meten eens per uur of per dag wat de grondwaterstand is, deze standen worden verzonden naar een ontvangstpoort van de gemeente. Op basis van die informatie kan de gemeente bewoners waarschuwen voor kruipruimtes of kelders die mogelijk onder water komen te staan. ‘Deze slimme meter meet en slaat gegevens op. In het geval van de wateroverlast slaat het meetinstrument de hoogte van de grondwaterstand op. Dit geeft een uitgebreid beeld van de omstandigheden. Gedurende een bepaalde periode kunnen we zien of de grondwaterstand constant blijft of stijgt en kunnen we analyseren welke maatregelen we moeten nemen’, legt Spijker uit aan Tubantia.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door C.J. Hoetelmans (Directeur) op
Het bedrijf APLY kan hierbij ook ondersteunen. Meer info op www.aply.nl