of 63908 LinkedIn

Eindhoven blijft te veel ICT-ers inhuren

Eindhoven blijft ondanks de beterschap die is beloofd veel geld uitgeven aan de inhuur van extern personeel. Met name aan inhuur van ICT-personeel besteedt de gemeente te veel, maar ook aan  trainers, adviseurs, consultants, beveiligers, intermediairs en advocaten.
Reageer
Eindhoven blijft ondanks de beterschap die is beloofd veel geld uitgeven aan de inhuur van extern personeel. Met name aan inhuur van ICT-personeel besteedt de gemeente te veel, maar ook aan trainers, adviseurs, consultants, beveiligers, intermediairs en advocaten.

Beterschap
Tot en met juli gaf de gemeente bijna 21 miljoen euro uit aan externen. De gemeente heeft dat donderdag laten weten op vragen uit de gemeenteraad. Over heel 2008 gaf de gemeente 29,5 miljoen euro uit aan derden. Na kritiek uit de raad werd beterschap beloofd, maar vorig jaar stegen de uitgaven aan externen tot 45 miljoen euro.

Bezuinigen

Eindhoven denkt eind oktober een prognose te kunnen geven over het totale bedrag dat in 2010 aan extern personeel wordt besteed. Eindhoven moet flink bezuinigen en wil dat vooral halen uit de gemeentelijke organisatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.