of 59250 LinkedIn

E-mailadressen Burgernet in Weert gewoon meegestuurd

Weertenaren die zijn aangesloten bij Burgernet kregen afgelopen week weer de lijst mailadressen van hun collega-burgerrechercheurs meegestuurd met een mail.

Weertenaren die zijn aangesloten bij Burgernet kregen afgelopen week de complete lijst mailadressen van hun collega-burgerrechercheurs meegestuurd met een mail. Dat was niet de eerste keer.

CC-veld
Na een autobrand in Swartbroek, gemeente Weert, stuurde de politie een mail aan de 250 'burgerrechercheurs', met het verzoek om oplettendheid en informatie. De mailadressen van de andere Burgernet-deelnemers werden daarbij niet afgeschermd, wat uiteraard wel had gemoeten. Met het onbekommerd rondzenden van de adreslijst, door in plaats van het BCC-veld het CC-veld te gebruiken, maakt de politie geen goede beurt.

Serie autobranden
Burgernet is een netwerk van burgers die in bepaalde gevallen fungeren als extra 'ogen en oren' van de politie. In Weert hebben zich relatief veel mensen aangemeld voor Burgernet naar aanleiding van een aantal autobranden. In het eerste mailtje over een dergelijke brand, halverwege 2012, kregen ruim honderd geadresseerde al de mailadressen van hun nieuwe 'collega's' meegestuurd.

'Protocol is al scherp'
Een woordvoerder van de politie zegt tegenover dagblad De Limburger het opnieuw meesturen van de mailadressen te betreuren. "De protocollen voor het verzenden van dergelijke mails zijn al scherp, maar we gaan ze nog eens bij onze mensen onder de aandacht brengen. Dit mag niet meer gebeuren."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Cees de Groot (Digitaal depotbeheerder) op
Het protocol is natuurlijk prachtig, maar het blijft handmati mensen werk. Even een verkeerd veld en hup fout. Nog een wonder dat het maar tweemaal is gebeurd. Geautomatiseerd oplossen zodat de verzending altijd via het protocol gaat en er niet handmatig gekozen kan worden voor een CC of BCC veld. Die software is er gewoon.
Door Anneke op
En nu maar hopen dat alle 250 paar 'ogen en oren' die in de mailinglijst stonden, alleen maar goede bedoelingen hebben. Anders hebben we straks ook een actieve bende 'Weerter Quote 250' op te sporen...
Door Meppie op
"Dit mag niet meer gebeuren."
Wat is de waarde van een dergelijke uitspraak als het al 2x eerder is gebeurd? Ook toen had het niet mogen gebeuren.