Advertentie
digitaal / Nieuws

Domeinextensie .frl kost 2 miljoen euro

De domeinextensie .frl zou de provincie Friesland 2 miljoen euro kosten

03 januari 2012

Als de Friese politiek het internetdomein .frl wil invoeren, kost dat de provincie 2 miljoen euro. Dat meldde de provincie Friesland dinsdag. Gedeputeerde Staten hebben al ingestemd met het voorstel om een speciale domeinnaam te gebruiken.

Identiteit

Provinciale Staten stemmen op zijn vroegst in februari. Volgens een woordvoerder van de provincie is .frl goed voor de Friese culturele identiteit. Een andere Europese regio, het Spaanse Catalonië heeft de domeinnaam .cat al ingevoerd. De Vlaamse overheid is van plan .vlaanderen aan te vragen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

R. Bruynesteyn / sr adviseur
Ik ben blij dat de provincie hier na rijp beraad toe besloten heeft. Het betekent dat de provincie financieel kerngezond is, niet hoeft te bezuinigen en zich 2 miljoen voor een extensie kan veroorloven. Ik ga er vanuit dat de aanpassing van drukwerk en visitekaartjes en dergelijke in de 2 miljoen zit...
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
de kaartjes worden dan natuurlijk ook in Friesland besteld.....



Misplaatst nationalisme? Ik mag hopen dat de perikelen in België en Catalonië niet overgenomen gaan worden. Deze gelden kunnen beter besteed worden aan de achterstanden in het basisonderwijs en/of een aantrekkelijk inversteringsklimaat in de regio.
jakov / vml. controller gemeente
De centen kunnen de Friezen beter bewaren voor de elfstedentocht: tijdens die tocht voor elke Fries een Beerenburger inschenken. Daar is dan € 3,03 per inwoner voor beschikbaar.
Jan
Nu eindelijk eens gewoon doen Friezen. Afschaffen dat rare taaltje, althans in het officiële circuit (wat je thuis koeterwaalt moet je zelf weten) en dus ook die vreemde plaatsnaamborden en vooral geen gemeenschapsgeld uitgeven aan onnutte zaken zoals een extensie frl. Ook Friesland is gewoon maar een Nederlandse provincie. Gedraag je daar eens naar. Over integreren gesproken...
de Vries / bericht lezer
eindelijk een goed idee, als er voor het optuigen van een gedeputeerde geld is moet dit opzijn minst ook kunnen.
Janneman / Adviseur
Werkelijk niet te geloven! In een tijd waarin het geld aan betere doelen kan worden besteed. Als hier de culturele eenheid mee moet worden vergroot dan is de staat van die eenheid bijzonder slecht.
Advertentie