of 64231 LinkedIn

Digitalisering UWV kost 300 banen

Bij uitkeringsinstantie UWV verdwijnen vanaf volgend jaar tot 2018 circa driehonderd banen als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid.
1 reactie

Bij uitkeringsinstantie UWV verdwijnen vanaf volgend jaar tot 2018 circa driehonderd banen. De ingreep is mede een gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die 1 juli ingaat. Gedwongen ontslagen worden uitgesloten.

Automatische controle
Het UWV heeft op de afdeling handhaving straks minder mensen nodig, omdat de wet ervoor zorgt dat bepaalde werkzaamheden worden geautomatiseerd. Het controleren van de inkomsten van mensen met een WW-uitkering gaat dan bijvoorbeeld automatisch, bevestigde het UWV donderdag na berichtgeving van De Telegraaf. De organisatie zet al langer sterk in op digitalisering.

Natuurlijk verloop
Bij de uitkeringsinstantie werken in totaal ongeveer 20.000 mensen. De aangekondigde reorganisatie gaat zoveel mogelijk via natuurlijk verloop. Verder probeert het UWV de werknemers die boventallig worden, te begeleiden naar een nieuwe baan. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jAN (zelfstandig) op
Als er geautomatiseerd wordt bij het UWV en alles kan digitaal, dan kan men alles in de hand houden met 300 specialisten.
Conclusie 20.000 minus 300 Negentienduizendzevenhonderd personen eruit.
Een heftige maar broodnodige besparing.En dit alles door vergaande digitalisering,