of 63082 LinkedIn

Digitalisering levert omgevingsdienst tijdswinst op

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft als eerste het landelijke formulier voor werkzaamheden in de bodem online beschikbaar gemaakt. Het levert de Omgevingsdienst op verschillende manieren gebruiksgemak en tijdswinst op.

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft als eerste het landelijke formulier voor werkzaamheden in de bodem online beschikbaar gemaakt. Het levert de Omgevingsdienst op verschillende manieren gebruiksgemak en tijdswinst op.

Gegevens niet langer dubbel invoeren

Aannemers, nutsleveranciers en andere bedrijven moeten voor werkzaamheden in de bodem een melding doen bij een Omgevingsdienst. Een melder moest voorheen voor werkzaamheden in de bodem gegevens invoeren in zowel het landelijke BUS-meldingsformulier (Besluit Uniforme Saneringen), als in het zaaksysteem van de Omgevingsdienst. Met het nieuwe digitale formulier, dat sinds 23 april beschikbaar is, kunnen meldingen via de website binnenkomen en worden ze direct geïmporteerd in het zaaksysteem van de Omgevingsdienst. Gegevens hoeven daardoor niet langer dubbel te worden ingevoerd. Dat scheelt werk, per jaar komen er zo’n 1200 meldingen via het BUS-formulier binnen.


Tijdswinst varieert 

Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het niet mogelijk is om de tijdswinst die het formulier oplevert te kwantificeren. ‘We beoordelen veel verschillende BUS-meldingen: sommige zijn complex, daar zijn we meestal een dag tot meerdere dagen mee bezig. Eenvoudige BUS-meldingen, die al eerder zijn ingediend en goedgekeurd handelen we af in een half uurtje.’ Wel is duidelijk dat gebruikers meldingen makkelijker kunnen invullen via de tab-knop. De Omgevingsdienst kan de gegevens nu, in plaats van op vier verschillende pagina’s in bijlagen, in één overzicht bekijken. Bovendien staan ze direct in het zaaksysteem, waardoor ze ook verwerkt kunnen worden in brieven. Er is daarnaast inzicht in wat nog ontbreekt bij een melding, zo kan sneller contact worden opgenomen met de melder.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.