of 60831 LinkedIn

Digitale meldzuil voor hooligans

De meldzuil moet baliepersoneel van de politie ontlasten. Hooligans met een stadionverbod moeten zich tijdens wedstrijden een keer op het politiebureau melden.
1 reactie

Voetbalvandalen met een stadionverbod kunnen zich in Enschede vanaf woensdag bij een digitale meldzuil registreren. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie nam in het politiebureau in Enschede de eerste meldpaal voor hooligans in gebruik.

Biometrisch
De meldzuil moet baliepersoneel van de politie ontlasten. Voetbalvandalen met een stadionverbod moeten zich tijdens wedstrijden een of twee keer op het politiebureau melden. Nu kunnen ze voor de meldpaal in de hal van het bureau gaan staan, ID-kaart of paspoort invoeren en in de camera kijken. Het systeem, bedacht door Twentse bedrijven in samenwerking met de Universiteit Twente, vergelijkt de biometrische gegevens met de ingevoerde informatie.

Opsporen
Als een meldingsplichtige niet komt opdagen gaat er direct informatie naar politie en OM en wordt de hooligan actief opgespoord.

Proef
Minister Opstelten toonde zich positief. Tot 1 oktober wordt proefgedraaid. Daarna wordt beslist of het systeem, dat ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt, landelijk wordt ingevoerd.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henny (ambtenaar) op
Ik begrijp dat deze voorziening er is om de politie te ontlasten. Maar toch.... Deze mensen hebben niet voor niets een stadionverbod. En om dan te gaan investeren (kosten?) in iets wat lijkt op serviceverbetering voor types die zich over het algemeen verder nergens wat van aantrekken, daar heb ik wel wat moeite mee. Als het niet anders kan moeten ze maar een half uurtje op het bureau wachten tot de dienstdoende baliemedewerker tijd heeft.