of 59854 LinkedIn

DigiD uit de lucht

DigiD ligt plat. Het inlogsysteem voor burgers bij de overheid is vaker uit de lucht geweest door een cyberaanval door DDOS. Dat is nu niet het geval.
2 reacties
DigiD is vrijdagmorgen niet bereikbaar. Oorzaak is een technische storing. Het gaat niet om een zogeheten DDoS-aanval, liet een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

DigiD is nodig ter identificatie op bepaalde sites van de overheid, zoals van de Belastingdienst, en andere organisaties met een publieke taak. De storing is om 8.00 uur gesignaleerd.

Vaker off-line

Het is niet de eerste keer dat DigiD plat ligt. Eerder had de dienst te kampen met DDoS-aanvallen, waarbij een server van buitenaf zo wordt bestookt met communicatieverzoeken dat die onbereikbaar wordt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door janus de anti-vvd'er op
DigiD hapert te veel en is onbetrouwbaar... Maar de managementsgoeroes waaronder Jos van Wesemael van de sociale dienst den haag zweert erbij... Omdat een DigiD nog niet verplicht is moet hij wel toestaan dat mensen nog steeds op formulieren hun aanvragen doen. Maar dan krijg je fotokopieën in je handen geduwd. De officiële formulieren zijn allemaal weggegooid. Ik was enkele weken geleden op een stadsdeelkantoor: wegens toring géén aanvraag bijstand en ww mogelijk... en dat gebeurt te vaak...

Door DigiNee op
Dit loket is voor onbepaalde tijd gesloten, lijkt de DDR wel.