Advertentie
digitaal / Nieuws

DigiD-instanties werken niet altijd veilig

Verschillende instanties die bereikbaar zijn via DigiD houden zich niet altijd aan de veiligheidseisen. Hierdoor zouden ze slachtoffer kunnen worden van Cybercrime.

15 mei 2013

Niet alle instanties die DigiD gebruiken, houden zich aan de veiligheidseisen. Daardoor bestaan er risico's met DigiD, de digitale handtekening die nodig is bij digitale dienstverlening door onder meer gemeentes, de Belastingdienst en het UWV.

Meer toezicht

Dat stelde de Algemene Rekenkamer dinsdag in het rapport over het jaarverslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) moet de afnemers van DigiD hierop aanspreken. Hij zou meer toezicht moeten houden op de manier waarop DigiD gebruikt wordt.

Vorige maand was DigiD enige tijd niet te gebruiken door cyberaanvallen.

Geen aantoonbare controles AZ
Het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte loopt het risico op het lekken van vaak zeer vertrouwelijke informatie. Dat komt doordat de verantwoordelijkheden van de medewerkers niet zijn vastgelegd en er geen aantoonbare controle is op de meeste beveiligingsmaatregelen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Bongers / burger
Teeven, Weekers, Samson ...... wie nog meer ..... nu Blok, Rutte

Allemaal personen die hun werk niet naar behoren doen. Geeft niks hoor want we hebben met de VVD en PVDA lekker toch voldoende zetels om iedere motie van wantrouwen te overleven en ..... we doen toch gewoon lekker wat we zelf willen en hebben "schijt" aan de burgers.

Maar er komt een breekpunt en dat is hopelijk dichterbij dan ze kunnen vermoeden.
Advertentie