Advertentie
digitaal / Nieuws

DigiD-balie op Schiphol geopend

Eindelijk is de DigiD ook beschikbaar voor Nederlanders die in het buitenland wonen. Voorheen werd de inlogcode uitsluitend naar Nederlandse GBA-adressen gestuurd, nu kan dit ook zonder adres in Nederland.

15 augustus 2013

Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen voortaan op Schiphol een paspoort of identiteitskaart en bovendien ook een DigiD aanvragen. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en burgemeester Theo Weterings (Haarlemmermeer) openen de balie donderdag.

Gemeente Haarlemmermeer

De balie zal 7 dagen per week open zijn van 7.00 tot 22.00 uur. Omdat de balie feitelijk onder de gemeente Haarlemmermeer valt, kunnen ook de inwoners van de gemeente er terecht voor pas of identiteitskaart.
 
DigiD was niet mogelijk

Nederlanders in het buitenland konden eerder geen DigiD aanvragen. DigiD stuurde de persoonlijke activeringscode namelijk naar het adres waarop iemand ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA).
 
Inlogcodes 

Aanvragers moeten wel een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart plus een mobiele telefoon meenemen, want DigiD voor Nederlanders in het buitenland werkt met inlogcodes via sms.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie