of 63623 LinkedIn

Den Haag wil binnenstad beter maken met 'Smart Shopping’

Alleen een goede website is voor ondernemers vaak niet meer genoeg om toekomstbestendig te zijn. De Haagse binnenstad wil met initiatieven op het gebied van ‘smart shopping’ aantrekkelijker worden. Binnenkort gaat er daarom een hackaton-uitdaging van start voor nieuwe innovatieve ideeën.

Alleen een goede website is voor ondernemers vaak niet meer genoeg om toekomstbestendig te zijn. De Haagse binnenstad wil met initiatieven op het gebied van 'smart shopping' aantrekkelijker worden. Binnenkort gaat er daarom een hackaton-uitdaging van start voor nieuwe innovatieve ideeën.

Hackaton van KvK

De uitdaging is een onderdeel van de KVK Hackaton die op 2 en 3 september in Den Haag gehouden wordt. Deelnemers zijn behalve de Kamer van Koophandel het Centraal Bureau voor de Statistiek, Google, Royal FloraHolland, The Hague Security Delta en Capgemini. Behalve voor de binnenstad zijn er ook uitdagingen bedacht voor cyberveiligheid, sierteelt en gezondheid.


Online samenwerking
De binnenstad van Den Haag wil zich graag verbeteren op het gebied van online samenwerking. De vraag is vooral hoe ondernemers dit structureel kunnen organiseren en vitaal en toekomstbestendig kunnen worden. De uitdagers zien een belangrijke rol weggelegd voor online profileren en het ontwikkelen van goede digitale vaardigheden van ondernemers. 'Wij zijn opzoek naar oplossingen om slim de data van winkels te verrijken op bestaande kanalen zoals Google en sociale media, waarbij ook het beheer van data moet worden meegenomen. Daarnaast willen we graag tools ontwikkelen die simpel en leuk zijn om de ondernemer te trainen en helpen bij hun online aanwezigheid.'

Gamification en augmented reality 

Bij de uitdaging worden een aantal voorbeelden genoemd. Nieuwe apps is niet wat de uitdagers willen zien, wel is er behoefte aan instrumenten waarop ondernemers zich gemakkelijk kunnen aansluiten, zoals Google, Facebook en Whatsapp. Er is ook vraag naar data-gestuurd werken en deze data verrijken en beheren. Ter inspitatie voor 'smart shopping' worden gamification, augmented reality, Internet of Things en Ibeacons genoemd. 

 

Meer informatie over de KVK Hackaton is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Harry op
Verdiep je eerst in het Haags, @Frank, voordat je gaat reageren.
http://www.iklulhaags.nl
Door Frank op
Dan mag je toch wel op zijn minst je naam veranderen naar Harrie, Harry!
Door Harry (Hagenees) op
Achterlijk gewoon, het gebruik van al die Engelse termen.
Den Haag is Nederland en hier praten we ook Nederlands.