of 59130 LinkedIn

D66-Kamerlid Kees Verhoeven IT-politicus van het jaar

De D66-parlementariër Kees Verhoeven is uitgeroepen tot IT-politicus van het Jaar 2016. De trofee is ingesteld door AG Connect, het platform voor IT-professionals waarin onder meer AutomatiseringGids, Informatie en IT Infra afgelopen jaar zijn opgegaan.

De D66-parlementariër Kees Verhoeven is uitgeroepen tot IT-politicus van het Jaar 2016. De trofee is ingesteld door AG Connect, het platform voor IT-professionals waarin onder meer AutomatiseringGids, Informatie en IT Infra afgelopen jaar zijn opgegaan.

Extra stimulans
Verhoeven kwam overtuigend als winnaar naar voren bij een consultatie van een groot aantal bedrijven in de branche en de brancheverenigingen. Bij de uitreiking door adjunct-hoofdredacteur Jelle Wijkstra toonde Verhoeven zich verheugd: 'Ik ben zeer blij met de toekenning van de AG Connect trofee IT-politicus van het jaar 2016. Ik vind het erg belangrijk dat er in het kabinetsbeleid meer aandacht komt voor digitalisering en cybersecurity. Deze toekenning is een extra stimulans om de problematiek op de agenda van de bewindslieden te krijgen.'

Drijvende kracht
Verschillende bedrijven en brancheverenigingen in de ICT-sector kozen voor Verhoeven omdat hij 'als drijvende kracht achter de techvisie van D66 ook de eerste samenhangende visie van een politieke partij op de ontwikkeling van de digitale economie wist te realiseren. Hij kijkt daarmee een stuk verder vooruit dan de meeste van zijn collega's.'


Internet
Daarnaast wordt Verhoeven gewaardeerd omdat hij zich ' zeer sterk maakt voor de mogelijkheden van ICT en internet binnen Nederland. Hij vindt dat deze veel beter benut moeten worden dan tot dusver gebeurt. Naast Pieter Omtzigt van het CDA is hij een van de weinige politici die zich het afgelopen jaar hard gemaakt heeft voor de positie van de zelfstandige professional op de arbeidsmarkt', zo motiveren de techbedrijven de verkiezing van Verhoeven.

Beveiliging
Kees Verhoeven (40) is sinds 2010 namens D66 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij directeur van MKB-Amsterdam en regiodirecteur Noord-Holland bij MKB Nederland. Hij houdt zich als Tweede Kamerlid naast ICT bezig met economische zaken, Europese Zaken, media, justitie en  auteursrecht. Hij bracht in 2016 de D66 TECHVISIE uit over de impact van technologie op de samenleving en in het najaar de initiatiefnota “Het Internet der Dingen: maak apparaten veilig!” over beveiliging van apparaten die verbonden zijn met het Internet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter-Paul van Dijk (Diamantair) op
De visie is in OPDRACHT van Verhoeven geschreven door de partijen die hem daarna voor dat stuk een prijs geven.
Dus een vette sigaar uit eigen doos. En er zijn politici die er VEEL VEEL meer verstand van hebben zoals uit diverse debatten is gebleken zoals Gesthuizen (SP) en Oosenbrug (PVDA). Verhoeven is vooral goed in het JATTEN van andermans ideeën en opmerkingen! Om daar vervolgens een samenvatting van te maken en te presenteren als eigen idee en/of oplossing. Een misselijk mannetje vind ik het!
Door Paul de Vries op
Wij van WC-eend adviseren WC-eend.
Door Mats op
Beste ON Terecht, als u dan daadwerkelijk de tijd neemt om ergens op te reageren, is het misschien prettig en ook daadwerkelijk informatief voor de andere lezers, als u probeert uw punt niet enkel te schreeuwen, maar ook te onderbouwen. Ik weet dat het internet een prettige plek is om je frustratie op af te reageren, maar gezien het feit dat mevrouw Oosenbrug ook daadwerkelijk (bijv. door BoF en de PP) als waardevol wordt gezien, zou u uw frustratie ook nog eens naar wat nuttigs kunnen kanaliseren.
Door ON Terecht (Griffier) op
ONTERECHT!!!! Er is maar 1 politicus die ECHT verstand heeft van IT zaken en dat is Astrid Oosenbrug! Verhoeven komt met inhoudsloze proefballonnetjes!

Relevante Parlementaire Dossiers