of 59250 LinkedIn

D66 en SP willen opheldering over geheime ICT-aanbesteding

D66 en SP willen opheldering van het kabinet over een geheime aanbesteding van het ICT-project Radar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.
1 reactie

D66 en SP willen opheldering van het kabinet over een geheime aanbesteding van een ICT-project bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens NRC Handelsblad zaterdag gebeurde dat tegen de wens van de interne jurist die verklaarde dat daarvoor geen wettelijke basis was.

Opheldering
Sharon Gesthuizen van de SP heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Kees Verhoeven van D66: 'Dat het kabinet tegen het advies van de eigen jurist in rommelt met de aanbestedingsprocedure om één aanbieder te bevoordelen schreeuwt om opheldering.' Hij wil dat het advies van de huisjurist naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Radar
Het ging om een aanbesteding voor de bouw van het computersysteem Radar dat fraude met bv's en stichtingen onmogelijk moest maken. Het project was in handen van het bedrijf Capgemini, maar liep vast. Daarop kwam er een nieuwe geheime aanbesteding.

Criminelen
 
Het ministerie wilde dit volgens NRC niet openbaar doen omdat criminelen anders te veel informatie zouden krijgen over de werking van het systeem. Uiteindelijk vroeg het ministerie alleen Sogeti (een zusterbedrijf van Capgemini) om een offerte te maken. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kaatje op
Aanbesteden van ITC: een blanco overheidscheque. Wat de privatisering had moeten bestrijden heeft de privatisering juist verergerd, ook op andere gebieden.
Kon voorheen nog achterhaald worden wanneer er iets mis ging en wie er verantwoordelijk was, tegenwoordig is door de aanbestedingen niemand meer verantwoordelijk voor harde resultaten en kunnen projecten eindeloos uitgemolken worden.
Op ICT gebied de laatste jaren heel goed zichtbaar (denk ook aan het mislukte project modernisering GBA van VNG, dat nu een doorstart onder andere naam heeft gemaakt).