of 63000 LinkedIn

Computers gemeentehuis plat door livestreams Tour

In het gemeentehuis van Delfzijl werd afgelopen zomer geen etappe gemist van de Tour de France. Ambtenaren zetten massaal de livestreams op de pc open om niets te missen van de val van Johnny Hoogerland en de zegetocht van Cadel Evans. Gevolg: afdelingen met de benen op het bureau. Maar de gemeenteambtenaren die wel wilden werken konden weinig uitrichten doordat het computersysteem door alle streams enorm traag was geworden.
In het gemeentehuis van Delfzijl werd afgelopen zomer geen etappe gemist van de Tour de France. Ambtenaren zetten massaal de livestreams op de pc open om niets te missen van de val van Johnny Hoogerland en de zegetocht van Cadel Evans. Gevolg: afdelingen met de benen op het bureau. Maar de gemeenteambtenaren die wel wilden werken konden weinig uitrichten doordat het computersysteem door alle streams enorm traag was geworden.

Totale stilstand
De fractie van Lijst Stulp vindt de sportminnende maar onproductieve ambtenaren een schande en vreest voor totale stilstand tijdens de EK van 2012. ‘Er is momenteel nog zoveel meer te doen in Delfzijl,’ zegt Siewerd van der Zweep van Lijst Stulp. ‘We hebben een ingrijpende herstructurering voor de boeg, ik kan me niet voorstellen dat ambtenaren tijd hebben om sportevenementen onder werktijd te kijken.’

Korting op salaris
Het raadslid stelt dan ook voor dat de Delfzijlster ambtenaren de kijkbuis-uren gaan inhalen. ‘Tijd voor tijd, of misschien een korting op het salaris. De bewuste ambtenaren kan de ICT-afdeling wel herleiden.’

 

Alibi
De gemeente Delfzijl wilde nog geen reactie geven, de vragen van Lijst Stulp worden binnenkort door het college beantwoord. Een woordvoerder wilde hooguit kwijt dat de Delzijlster ambtenaren een ‘gedeelde gezonde interesse in sport hebben,’ maar liet in het midden of dit wielrennen in het bijzonder betreft. Wethouder Edward Stulp, van de gelijknamige Lijst, had in elk geval een alibi. ‘Ik hou niet van fietsen, alleen van tennis.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs Dré op
@A. Raam - daarom heet het ook Windows...
ik had ooit als gemeente-ambtnaar een functie-omschrijving met daarin de eis 'onderhoudt brede oriëntatie op de samenleving' - daar hoorden dus de krant lezen, uit het raam kijken en door de stad lopen bij !

@Joop: goed gespo(r)t
Door A.Raam op
Wat is het verschil tussen computerkijken en naar buiten staren?
Door Ronald (Auditor) op
Het gaat er toch om dat je de taken die je hebt toegewezen af hebt. Het verhaal geeft geen inzicht of de uren zijn ingehaald. Streaming media toestaan op je netwerk is overigens niet slim. Dat is heel eenvoudig op te lossen
Door Nick (Ambtenaar) op
Tijdens 'kantooruren' leuke dingen doen en zelfs privé dingen doen. In Delfzijl (ambtenaren) mag dat blijkbaar niet maar bij Microsoft (bedrijfsleven) vinden ze dat heel gewoon. Het gaat er immers niet om wanneer en waar je je werk doet, maar dát je je werk doet.
Of in Delfzijl Het Nieuwe Werken al gemeengoed is, weet ik niet, maar iets meer nuance in de kritieken (ambtenaren zijn blijbaar per definitie werkschuw en dom) zou niet erg zijn.
Door Joop (medewerker verkeerszaken) op
Johnny viel op een zondag en Evans' zegetocht vond ook pas echt plaats in de tijdrit in de eennalaatste rit op zaterdag. Fanatieke ambtenaren daar in Delfzijl:-)
Helaas is bij ons de ICT te traag..Maar ik ga bij bergetappes gewoon wat eerder naar huis. Tijd haal ik later wel in.
Door Ella (Beleidsmedewerker) op
Ik zie hier weinig realiteitszin bij de reageerders. Het doet vrezen voor de moraal bij andere overheden. De tour duurt maar liefst 3 weken. Het lijkt mij gewoon onacceptabel dat gedurende die periode, of het nu 1, 10 of 100 ambtenaren zijn, tv gekeken wordt i.p.v. gewerkt. Neem dan gewoon vakantie op. Ze maken het door de livestreams hun welwillende collega's ook nog eens onmogelijk om te werken. Geen enkele werkgever bij een bedrijf zou dit toestaan, waarom kan dit dan wel bij de overheid??
Door neitram op
oei, ambtelijk gehalte in de vervolgreacties. Sorry ik stop ermee want grote kans dat ze niet in eigen tijd zijn ingestuurd zoals die van mij als niet-ambtenaar. Ik wil namelijk geen verwijt nog meer ambtelijke werktijd te verknoeien.
Door Twan (ambtenaar) op
Sluit me aan bij de opmerkingen van Ruud en Martien. Ben wel benieuwd of het nu echt zo de spuigaten uitloopt in Delfzijl.
In beide gevallen nodig ik Binnenlands Bestuur uit het vervolg te publiceren.
Als inderdaad veel ambtenaren in werktijd lekker sport zitten te kijken is een sanctie naar de ambtenaren op zijn plaats en dient wellicht de organisatie voor de toekomst preventieve maatregelen te nemen (via ICT deze sites blokkeren).
Als de opmerking "massaal sport kijken onder werktijd" niet terecht is vind ik het vanzelfsprekend dat de woordvoerder van Lijst Stulp dit rechtzet.
Binnenlands Bestuur zou het mooi staan om het verhaal compleet te maken. Er wordt al genoeg op de overheidssector gescholden; dat hoeven we niet binnen eigen gelederen nog eens dunnetjes over te doen.
VOOR ALLE BETROKKENEN : JE BENT PRIMAIR ZELF VERANTWOORDELIJK VOOR EIGEN HANDELEN EN UITSPRAKEN.


Door Hans de Bruijn op
En keek wethouder Stulp dan NIET naar Roland Garros en/of Wimbledon? Waren nl. ook live op TV te zien! Een alibi van niks dus! Het zal dus idd storm in een glas water zijn. Creeer naast een rookhok dan ook een tv-hok, dan heeft het publiek dat komt, er ook nog wat aan.
Door Ruud (ambtenaar) op
Het is vrij eenvoudig om dit soort sites te blokkeren. Zal wel weer een storm in een glas water zijn. Lijst Stulp had waarschijnlijk wat aandacht nodig en het scoort bij de burger altijd goed om de ambtenaar maar weer eens te kakken te zetten. En Binnenlands Bestuur leent zich ook nog voor dit soort onzin.