of 58952 LinkedIn

Capelle aan den IJssel beste digidienstverlener

Reageer
Capelle aan den IJssel is de beste digitale dienstverlener. De gemeente scoort hoog op alle categorieën in de Overheid.nl Monitor.

Hoge score
Capelle stond een jaar geleden nog op de elfde en in juli op de zesde plek. Vooral op de onderdelen Standaarden, Dienstverlening en De Burger Centraal scoort Capellen aan den IJssel hoog, wat tot een totaalscore van 79,6 procent leidde.

Grote stappen
Er zijn gemeenten die op de lijst nog veel grotere stappen maken: Skarsterlân steeg van de 404e naar de 50e plaats. Nummer twee blijft Dordrecht. Verder is de top-tien gevuld met Woerden (voorheen 5), Almere (1), Losser (13), Tiel (120), Nieuwegein (93), Rotterdam (4), Deventer (38) en Emmen (238). De gemiddelde percentages worden vooral naar beneden gehaald door lage scores op het onderdeel ‘Standaarden’.

 

Twijfel
Lijstaanvoerder Capelle aan den IJssel uitte in Digitaal Bestuur van oktober nog enige twijfel over de rol die de centrale overheid speelt in de digitale dienstverlening. De burger moet naar de gemeentesite, maar ondertussen ontwikkelt de overheid op een hoger niveau allerlei sites die de burger juist naar andere centrale sites lokken, zoals MijnOverheid, Omgevingsloket en Regelhulp.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.