of 59318 LinkedIn

‘Burger moet politici aanspreken op netneutraliteit’

'Save the Internet', een Europabrede campagne waarmee de netneutraliteit moet worden beschermd, gaat vandaat van start. Het is een initiatief van Bits of Freedom.
1 reactie

'Save the Internet', een Europabrede campagne waarmee de netneutraliteit moet worden beschermd, gaat vandaag van start. Het is een initiatief van Bits of Freedom en enkele andere burgerrechtenorganisaties. De actie omvat een oproep aan het publiek om invloed uit te oefenen op de politiek. Dit meldt Automateringsgids op de website.

Niet ingewikkeld

‘Met een tweet, email of fax kan je de Europarlementariërs in een aantal muiskliks vragen hun sterke positie te houden op het gebied van de netneutraliteit’, stelt Bits of Freedom (BoF). Om de stem te laten horen hoeft het publiek geen ingewikkelde acties uit te voeren. Er is een speciale website gemaakt, die de communicatie met de politiek eenvoudig maakt. BoF stelt: ‘Het is belangrijk dat je dat nu doet. Er is een strijd te winnen in Europa. De Europese Commissie en een aantal grote lidstaten willen een verordening aannemen die internetproviders de mogelijkheid biedt om extra geld te vragen voor online diensten.’
 

Vrijheid van meningsuiting
Het open internet is van fundamenteel belang geweest voor de economie en vrijheid van meningsuiting wereldwijd. We dreigen dat te verliezen voor een gesloten internet, met `fast lanes' en `slow lanes'. Internetproviders zouden niet moeten kunnen bepalen tot welke content gebruikers toegang hebben en welke niet.
 

Doorpakken
Reden dat Bits of Freedam de campagne nu start is dat vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten de komende weken achter gesloten deuren vergaderen over een overeenkomst.

Bron: Automatiseringsgids 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F Blake (Wan / Lan beheerder) op
Tja de burger kan nog veel meer uitgeknepen worden.
Na de Franse en de Russische revolutie heeft men nog steeds niets geleerd. Overigens wij laten het gebeuren .....