of 59250 LinkedIn

Burenruzie Heerhugowaard en Alkmaar over anonieme website

Het college van B&W Alkmaar wil voorlopig niet meer praten met Heerhugowaard. De gemeente heeft op dit moment geen vertrouwen meer in hun buurgemeente, nadat deze een anonieme website lanceerde waarop Alkmaar wordt afgekraakt als locatie voor het nieuwe MCA-ziekenhuis.

Het college van B&W Alkmaar wil voorlopig niet meer praten met Heerhugowaard. De gemeente heeft op dit moment geen vertrouwen meer in hun buurgemeente, nadat deze een anonieme website lanceerde waarop Alkmaar wordt afgekraakt als locatie voor het nieuwe MCA-ziekenhuis.

Alkmaar: vertrouwen tot dieptepunt gedaald

'Wij hechten waarde aan regionale samenwerking. Maar daar is wel vertrouwen voor nodig. Op dit moment is het vertrouwen tot het dieptepunt gedaald', aldus Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge tegenover RTVNH. Bruinooge noemt de handelswijze van Heerhugowaard ‘niet collegiaal en constructief’ en zegt dat het college tijd nodig heeft om na te denken. Tot die tijd is de samenwerking in de regio gestopt. Zodoende blijven Alkmaarse wethouders voorlopig weg van portefeuilleoverleg in de regio. Bruinooge: ‘Overleg heeft geen zin als de handelswijze compleet tegenovergesteld is. Wij hebben tijd nodig om een standpunt te bepalen. Gemeente Alkmaar wil graag regionale samenwerking, maar wel met vertrouwen.’ Bruinooge zegt dat hij nog geen contact heeft gehad met Commissaris van de Koning Johan Remkes over de kwestie.

'Belang patiënten staat voorop'  

Op de website van Heerhugowaard wordt onder meer de slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten werd aangekaart, alsmede een gebrek aan ruimte. Patiënten zouden volgens de website in Alkmaar hutje mutje op een kamer komen te liggen en rust en privacy zou ontbreken. 'Tot op heden is een sympathieke manier van dit onder de aandacht brengen niet gelukt. Dan moeten we het nog een keer heel plastisch uitdrukken. Het is een ernstige situatie’, aldus burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard tegenover de camera van RTVNH. Waarom de maker van de website aanvankelijk anoniem bleef, kan Ter Heegde niet uitleggen. ‘De techniek, daarvoor moet ik me verontschuldigen. Het gaat erom dat wij dit onder de aandacht van sociale media moesten brengen. Wij vinden dat de patiënt de belangrijkste factor is.’


De 'anti-Alkmaar'-website blijft online. Inmiddels is wel aangegeven dat Heerhugowaard de beheerder is. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Het ziekenhuis in Alkmaar ligt ingesloten in het centrum en is niet makkelijk bereikbaar. Als uit onderzoek blijkt, dat het tevens het op vier na slechtste ziekenhuis in Nederland, dan wordt het tijd, dat in het belang van de patiënt daar verbetering in wordt aangebracht. Ik vind dat Heerhugowaard de juiste plaats is, waar het nieuwe ziekenhuis moet komen. En Alkmaar moet zich niet als een verwend kind gaan gedragen. Niet de gemeente staat voorop, maar de patiënt en die zal er alleen maar op vooruitgaan bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Heerhugowaard.
Door S.K.Satter (adviseur) op
Volgens mij staat er op de plek waar het nieuwe MCA moet komen een groot bord met als tekst 'Hier komt het MCA, in 2015 gereed'. Maar het is tot op heden nog braakliggende grond. En wie is de dupe van deze bestuurlijke frictie? Degene die is aangewezen op de zorg.
Door Nobby (Animal Cop) op
AZ is al grotendeels over naar Zaandam, de rechtbank naar Haarlem en nu het ziekenhuis naar Heerhugowaard. Dat kan Alkmaar toch niet op zich laten zitten..... Feit is wel dat Alkmaar de afgelopen 30 jaar alle regionale functies naar zich toe gezogen heeft. Een beetje sportief gedrag mag je dan toch wel verwachten voor al van een proffessional als een burgemeester.
Door Een treinreiziger op
Rij elke dag met de trein langs de locatie waar dat ziekenhuis zou moeten komen. De locatie wordt ingesloten door een rondweg, een afslag richting centrum en een trein. Op die rondweg staat met de regelmaat een file. Er wordt hard gewerkt aan een brug over de vaart die aansluit op een kruispunt van uitvalsweg, rondweg en dan industrieterrein. Nog meer verkeer, nog meer files. Hoezo ziekenauto vlot doorrijden? En dan hebben we het nog niet gehad over de hoeveelheid fijnstof en de interferentie van de hoogspanning voor de treinen. De patienten in dat nieuwe ziekenhuis krijgen het zwaar zonder peperdure maatregelen.