of 60264 LinkedIn

Bsn over 2 jaar niet meer uit te lezen van paspoort

Gemeenten leveren komende twee jaar nog paspoorten en identiteitskaarten waarop het burgerservicenummer (bsn) met een scancomputer is uit te lezen, schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, CDA) aan de Tweede Kamer.

Gemeenten blijven de komende twee jaar nog paspoorten en identiteitskaarten leveren waarop het burgerservicenummer (bsn) met een scancomputer is uit te lezen. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, CDA) aan de Tweede Kamer.

QR-code

Knops kondigde in september 2018 aan dat bij het bsn uit de zogeheten machineuitleesbare zone van het paspoort wil laten halen. Daardoor wordt het nummer minder makkelijk kopieerbaar. In plaats daarvan kan het bsn per QR-code van de achterzijde van het paspoort of identiteitskaart worden uitgelezen. Door het bsn te verhuizen moet de kans op identiteitsfraude worden verkleind.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

Om de aanpassing te realiseren hebben de betrokken partijen volgens Knops nog twee jaar nodig. Ondertussen buigt de Autoriteit Persoonsgegevens zich nog over het plan.  Knops hoopt de Kamer in september te kunnen informeren over de definitieve planning. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R (Gepensioneerd) op
Prima zaak. Goed geregeld.