of 64204 LinkedIn

Breda wil met app drukte in binnenstad regelen

Door een berichtje te sturen naar het WhatsAppnummer 06-11778060 weet iemand na een paar tellen of het licht voor een bezoek aan de Bredase binnenstad op groen, oranje of rood staat.
2 reacties

De gemeente Breda heeft een 'druktemeter' geïntroduceerd waarop te zien is hoe druk het is in de binnenstad. Met deze service wil de gemeente ervoor zorgen dat er tijdens de coronacrisis niet te veel mensen tegelijk gaan winkelen waardoor ze niet goed afstand kunnen houden.

‘Stoplicht’
Door een berichtje te sturen naar het WhatsAppnummer 06-11778060 weet iemand na een paar tellen of het licht voor een bezoek aan de Bredase binnenstad op groen, oranje of rood staat. De gegevens hiervoor komen onder meer van toezichthouders, camerabeelden en gegevens over drukte in parkeergarages.

Gastvrij
Doe een boodschap in de binnenstad, maar vermijd drukte en check je app, is het devies. En de binnenstad is doordeweeks net zo ‘gastvrij’ als in het weekeinde, aldus burgemeester Paul Depla. Afgelopen weekeinden riepen de burgemeesters van Tilburg en Den Bosch mensen op thuis te blijven toen ze het te druk zagen worden in hun binnenstad. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sander de Bree (Beleidsmedewerker) op
Wie is er dom genoeg om z'n telefoonnummer, en wie weet wat nog meer voor persoonlijke info, door te sturen aan de gemeente met je mobiel? Er wordt werkelijk van alles verzonnen om data bij elkaar te harken. Advies: zet je mobiel op vliegtuigstand of laat 'm lekker thuis.
Door Ria Huisman (directeur) op
Het advies was en is nog steeds vermijdt drukte dan hoef je niet naar de stad.
Geld verdienen aan de crisis?