of 59329 LinkedIn

Argu Nederlandse inzending Open Government Awards

De website Argu is gekozen als de Nederlandse inzending voor de internationale Open Government Awards 2015. Argu structureert vraagstukken, ideeën en argumenten binnen een gemeente in één overzicht.

De website Argu is gekozen als de Nederlandse inzending voor de internationale Open Government Awards 2015. Argu structureert vraagstukken, ideeën en argumenten binnen een gemeente in één overzicht.

Mexico

Argu wordt, wanneer er een award gewonnen wordt, uitgenodigd  voor een internationale ceremonie van de Open Government Awards in Mexico, die wordt gehouden van 26 tot en met 28 oktober. Op de websitekunnen burgers, gemeenten en politieke partijen met elkaar in gesprek over de vraagstukken die er lokaal spelen. Mensen kunnen argumenten voor en tegen ideeën plaatsen en direct stemmen. Politieke partijen kunnen aangeven waar ze voor en tegen zijn, waardoor kiezers beter onderbouwde beslissingen maken over waar ze op willen stemmen. Gemeente Utrecht en de gemeente Houten zijn de eersten die gebruik gaan maken van Argu.


Dienstverlening verbeteren

De awards worden uitgereikt in het kader van het internationale Open Government Partnership, waar onder meer Barack Obama en David Cameron leiding aan geven. Het thema van dit jaar is ‘het verbeteren van publieke dienstverlening door Open Overheid.’ Een jaar geleden behaalde Nederland de vijfde plek met MijnWOZ van de gemeente Tilburg, waarmee huiseigenaren online meer inzicht krijgen in de opbouw van de WOZ-waarde van hun huis.

Meedenken 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is met een aantal andere organisaties binnen en buiten de overheid aan de slag om de openheid van de overheid te verbeteren. Burgers moeten daardoor meer kansen krijgen om mee te denken. BZK heeft daarom een burgerpanel gevraagd advies te geven en er wordt bekeken welke datasets er zijn en welke daarvan publiek gemaakt kunnen worden.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.