of 59179 LinkedIn

App voor toezicht op risicovolle bedrijven

De zes BRZO-Omgevingsdiensten, die toezicht houden op bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, hebben samen een app ontwikkeld waar informatie wordt gegeven over het toewerken naar uniform en kwalitatief hoogwaardig toezicht. De eerdere versnippering in het toezicht verdwijnt momenteel in rap tempo, zo meldt Milieudienst Rijnmond.

De zes BRZO-Omgevingsdiensten, die toezicht houden op bedrijven met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, hebben samen een app ontwikkeld waar informatie wordt gegeven over het toewerken naar uniform en kwalitatief hoogwaardig toezicht. De eerdere versnippering in het toezicht verdwijnt momenteel in rap tempo, zo meldt DCMR Milieudienst Rijnmond.

Verschuivingen van verantwoordelijkheid
Het toezicht op risicovolle bedrijven wordt niet meer door honderden gemeenten uitgevoerd, maar door de twaalf provincies die daarvoor samen zes gespecialiseerde omgevingsdiensten de opdracht hebben gegeven. Zij houden toezicht op de bedrijven en verlenen vergunningen. In 2016 werd afgesproken dat de verschuiving van verantwoordelijkheid in 2019 is afgerond en dat er dan sprake is van ‘uniform, kwalitatief hoogwaardig toezicht, transparantie en eenduidige, heldere vergunningen.’


Inzicht in enorme operatie 

De omgevingsdiensten hebben een ‘Z-card’ en een app gebouwd om meer inzicht te geven over voortgang van de enorme operatie. Door middel van een tijdlijn krijgt de gebruiker inzicht in de manier waarop er wordt toegewerkt naar uniform toezicht, welke zaken er inmiddels gerealiseerd zijn en wat per regio de specifieke uitdagingen zijn. In de app zijn er ook video’s beschikbaar waarin de ontwikkelingen kort uitgelegd worden.  Deze is beschikbaar in Google Play en de App Store.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.